Krakers bij de Dames

Vanavond treffen Zoetermeer en LOHC elkaar in de Silver Cup, gaan de ploegen met de rem erop spelen is de grote vraag? Want zondag wachten misschien wel belangrijkere duels. HGC reist af naar Tilburg en daarbij gaat het om een play-off plek. En in Voorschoten op het Rio veld, komt het goed presterende Roomburg op bezoek. 

Overgangsklasse B

Were Di D1 – HGC D1

Een echte kraker in Tilburg, waar Were Di het Wassenaarse HGC ontvangt. Beide ploegen hebben 38 punten, alleen heeft Were Di een wedstrijd minder gespeeld, en daarom is dit een echte zes punten wedstrijd. De inzet van het duel is plek twee en dat is de plek die recht geeft op de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. De nummer drie van de Overgangsklasse plaatst zich namelijk voor de promotieklasse. In de heenwedstrijd eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Eerste Klasse A

Alphen D1 – LOHC D1

Wil LOHC het per ongeluk niet spannend laten worden in de slotfase van de competitie, dan moet het minimaal een punt meenemen naar Oegstgeest. Alphen staat op dit moment op plek vier met 30 punten, LOHC staat op plek twee met 36 punten. Bij winst doet de ploeg van LOHC dan ook hele goede zaken.

Zoetermeer D1 – Alliance D1

Het zou zomaar kunnen dat Zoetermeer D1 om 14.30 uur op plek drie staat aankomende zondag in de Eerste Klasse A. De dames staan nu nog op de vijfde plek, maar treffen zondag de nummer drie. In het eerste duel in Heemstede werd het 1-1, maar won Alliance de shoot-outs.

Tweede Klasse

Forescate D1 – Roomburg D1

Nog geen vijf kilometer is de afstand tussen beide complexen. Een echte kraker is dit dan ook niet vanwege het verschil in punten op de ranglijst, maar wel een echte derby. De thuisploeg staat in de middenmoot en speelt vooral om de eer, Roomburg doet na de promotie van vorig jaar knap mee in de top van de Tweede Klasse. De ploeg van Arno Bosman staat op een gedeelde derde plaats met slechts drie punten achterstand op de nummer twee. En dat betekent dat Roomburg D1 volop meedoet in de strijd om promotie naar de Eerste Klasse.