Lars Verboom coach van HUDITO Dames 1

Lars Verboom is de nieuwe Hoofdcoach van Dames 1 van D.H.C. HUDITO en volgt hiermee interim coach Niels Lemmers op. De Tophockeycommissie van HUDITO is verheugd om een overeenstemming te hebben bereikt met Lars Verboom.

 “Sinds afgelopen winterstop, met de aanpassing van de begeleidingsstaf van Dames 1, was Lars al actief als assistent coach naast Niels Lemmers met de optie om voor seizoen 2019/2020 het stokje als hoofdcoach over te nemen. De afgelopen maanden hebben wij het proces bij Dames 1 nauwkeurig gevolgd en intensief afstemming gehad met de spelersraad en de begeleidingsstaf. Beiden zijn erg tevreden over het traject dat sinds januari is ingezet en zodoende is er besloten om de samenwerking met de technische staf te verlengen, maar wel in een andere rolverdeling.

De technische staf bestaat verder uit Niels Lemmers (assistent coach), Guy Kolman (keeperstrainer en assistent trainer) en Martijn van Delft (LivePT). Een strategie binnen het nieuwe hockeybeleidsplan “in wording” is het ontwikkelen van concrete leerlijnen en actieplannen per doelgroep met oog voor de complete ontwikkeling van de sporter (techniek, tactiek, fysiek, voeding …). Voor komend seizoen geven wij daar bij Dames 1 concreet invulling aan door de samenwerking met LivePT en bewuste aandacht voor monitoring, blessure preventie, snelheid, uithoudingsvermogen, mobiliteit en kracht ”- Christiaan de Wolf, voorzitter Tophockeycommissie HUDITO.

 Lars Verboom is komend seizoen actief bij D.H.C. HUDITO Dames 1 en bij HC Rotterdam MA1. Bij HC Rotterdam heeft hij naast het coachen van JB1 en MB1 ook begeleiding gegeven aan de mini’s en aan de top- D/C jeugd. Lars werkt ook drie dagen in het onderwijs als docent LO en organiseert hij zijn eigen hockeykampen onder de naam GO4HOCKEY. Hij is zeker geen onbekende voor de club want hij heeft de afgelopen jaren in Heren 1 gespeeld. “Ik kijk er naar uit om de volgende stappen te maken in het proces”, aldus Lars.