Leiden op zoek naar punten, belangrijke duels in poule B

Leiden is in poule ernstig op zoek naar (doel)punten. In poule B was er een topper tussen Leonidas en Ring Pass en onderin speelden Alecto en Breda tegen elkaar. 

Poule A

Leiden H1 – Groningen H1 2-1
(0-1 1-1 Laarhoven, 1-2)

De eerste drie punten laten nog altijd op zich wachten bij Leiden. Dit maal was Groningen te sterk in Oegstgeest. Die ploeg kwam op voorsprong, waarna Leiden in het tweede kwart diverse grote kansen op de gelijkmaker kreeg. Die gelijkmaker kwam er na rust, via de stick van Frans van Laarhoven. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijke stand, want al snel maakte Groningen de laatste treffer van het duel.

Leiden-trainer Peter Kalsterman: ”We kwamen snel op achterstand en hadden daarna moeite om het net te vinden. Dat hebben we momenteel sowieso. Ondanks tien strafcorners en heel kansen bleef we steken op 1-2.”

Poule B

Alecto H1 – Breda H1 3-3
(0-1 Heheworth, 1-1, 2-1 Lindner, 2-2, 2-3, 3-3 Huisman)

Een spectaculair begin en een knallend einde op sportpark de Bloemerd. Binnen 2 minuten was Freek Heheworth die de score opende, maar na vijf minuten stond het alweer gelijk. Die gelijkmaker was van korte duur, want na een minuut stond het via Joep Lindner alweer 2-1. Beide ploegen gaven het publiek vervolgens even tijd om op adem te komen, pas tegen het einde van het tweede kwart zetten de bezoekers de ruststand op het scorebord. In de tweede helft duurde het lang voor er een treffer viel. Twee minuten voor tijd leek Breda de overwinning naar zich toe te trekken, maar Alecto perste er een eindsprint uit en kreeg een uitspeelcorner. Jesse Huisman bleef kalm en toverde de 3-3 op het scorebord.

Alecto-trainer Karen Maree: ”Wij scoorden de derde goal vanuit een corner op het einde en dat waardeer ik zo veel van dit team. Ze hebben de energie om voor de thuis publiek en voor elkaar alles te geven, dat werd gister beloond met één punt. Nu is het de uitdaging om deze mentaliteit en inzet iedere week te laten zien.”

Leonidas H1 – Ring Pass Delft H1 2-1

(0-1 Saraber, 1-1 de Wit, 2-1 de Wit)

Leonidas heeft een kleine tik uitgedeeld aan de mannen van Ring Pass. De thuisploeg won nipt en voert nu de lijst aan. Ring Pass vindt zichzelf nu terug als de laatste van 5 teams met negen punten uit drie wedstrijden. De bezoekers gaven een voorsprong uit handen en probeerden dat in het vierde kwart goed te maken, maar dat lukte niet.

Ring Pass-trainer Dirk Wils: ”We begonnen aardig, maar in kwart twee en drie speelden wij in een te laag tempo. Zij wisten ons in die kwarten goed te bespelen. Vervelend dat wij als ploeg de gretigheid misten die we normaal wel hebben. Zuur en duur puntverlies!

Foto: Ed Patijn