LOHC dichterbij koploper na overwinning bij Zoetermeer (+video)

Het was koud op Zoetermeer deze middag tijdens het duel tussen de gelijknamige ploeg en nummer twee LOHC. In een schaakduel waren het de bezoekers die terecht het laatste duel voor de winterstop wonnen. 

De eerste strafcorner van de wedstrijd was in de zevende minuut voor de gasten. Keepster Jansen kon redding brengen op het eerste schot, daarna kregen de bezoekers twee rebounds waarvan de laatste naast de goal werd geslagen. Beide teams konden nauwelijks wat creëren in de eerste helft, wel kreeg LOHC een kwartier voor de pauze de tweede strafcorner. Er werd een variant gespeeld alleen was het schot van Sascha van der Wall Bake te slap. Daarna een prima aanval van Zoetermeer, alleen kon aanvoerder Danielle Luxemburg net niet Lisanne Vogel bereiken. In de laatste 10 minuten heel veel foutieve passes van beide teams. Danielle Luxemburg pakte bij een verkeerde pass achterin bij LOHC de bal af alleen kwam haar eindpass net niet aan waardoor er geen echte kans ontstond voor Zoetermeer D1.

In de absolute slotfase van de eerste helft dan toch een heel boeiend moment. Maaike van Son ging recht op Zoetermeer keeper Jansen af, die haar goal verkleinde. Bij het uitkomen maakte keeper Jansen een overtreding volgens de scheidsrechters. Eerst werd er een strafbal gegeven, na lang overleg werd dit teruggedraaid tot een strafcorner. De derde strafcorner leidde echter tot niks en beide teams gingen dan ook met 0-0 rusten.

LOHC kreeg direct in de tweede helft een strafcorner, alleen ging de poging van Plasmans op de paal. In de tweede helft drongen de bezoekers de thuisploeg diep terug op eigen helft. Zoetermeer kwam er helemaal niet meer uit en het team van coach Eddie Simmons had heel veel balbezit, alleen creëerde het te weinig veldkansen. De enige echte kans was voor Maaike Spoon die in de cirkel kon draaien, alleen was haar schot te zwak ingeslagen om de Zoetermeerse doelvrouw te verrassen. Wel kreeg LOHC een aantal strafcorners, waarvan de laatste strafcorner van de wedstrijd raak was. Het was Maaike Spoon met een prima tip in en haar vijfde goal van het seizoen.

Goal LOHC (verslag gaat door na de video)

Na de goal was er nog tien minuten te spelen en vijf minuten voor tijd wisselde Zoetermeer de keeper voor een extra veldspeler. Echter resulteerde dit niet in kansen voor de thuisploeg, het was LOHC dat vooral in balbezit bleef en rustig de wedstrijd tot een einde bracht en zo won met 0-1.

LOHC coach Eddie Simmons: ”Zoetermeer is een stugge ploeg, wel vond ik dat wij de hele wedstrijd de betere waren. We zijn rustig gebleven, wel moet op een aantal momenten het pass tempo omhoog. Verder verliest koploper Amstelveen, onze doelstelling is de eerste plaats en het gat is nu nog slechts twee punten.”

De verliezende coach Jan Willem Verschuur: ”Het was een terechte overwinning van LOHC. Onze tactiek was de ruimte klein maken, omdat wij weten dat LOHC daar moeite mee heeft. Wellicht hadden we iets eerder druk moeten zetten, alleen dat is makkelijker gezegd achteraf. Wel hebben we een goede eerste seizoenshelft gespeeld, waarin ik zeer tevreden ben.”