Mascha Sterk: ”We hebben op shoot-outs getraind dat ging goed, maar dat gaat niet gebeuren”

hdm

Vanavond onder zomerse omstandigheden is het duel in de halve finale van de Gold Cup tussen hdm en Hurley. Wij spraken Mascha Sterk speelster van hdm over het treffen met de Amsterdammers, de Gold Cup en de sfeer. 

Is dit de wedstrijd van het jaar voor jullie?

In de winterstop was het doel de play-offs, dat is niet gelukt en nu zijn die wedstrijden  ‘’uit the picture’’. Nu hebben wij met de Gold Cup een nieuw doel en dat leeft in de groep.

In de competitie ontlopen Hurley en jullie elkaar slechts een punt, zijn jullie gelijkwaardig?

Ja, Hurley en wij zijn zeker gelijkwaardig. Wij verloren uit bij hun, maar een aantal weken geleden wonnen wij thuis met 2-1. Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden, beide teams kunnen niks meer halen in de competitie en zullen deze wedstrijd dan ook zeer serieus nemen.

Wat vind je van de Gold Cup?

Ik vind het een leuk idee. Alleen jammer dat het niet door iedereen even serieus is genomen. Om het bekertoernooi meer aanzien te geven zal er een play-off ticket of zelfs een Europees ticket aan verbonden moeten worden.

Heeft de KNHB al bij de clubs en spelers geïnformeerd hoe het toernooi beter kan?

Nee, wij hebben er nog niks over gehoord, maar denk dat dit ook nog niet in gang is gezet door de KNHB.

Wat verwacht je ervan morgen op hdm buiten de lijnen?

Door beide clubs is deze wedstrijd veel gehyped. Ik verwacht dan ook veel publiek morgenavond. Zo weet ik dat heel veel jeugdteams van hdm ook de wedstrijd komen kijken.

En wat wordt de uitslag?

We hebben op shoot-outs getraind dat ging goed, maar dat gaat niet gebeuren. Want wij gaan winnen met 3-1.

Foto: Roel Ubels