,,Mooi dat wij als promovendus stiekem omhoog kunnen kijken”

Cartouche opende het zaalseizoen met twee schitterende overwinningen, maar kreeg twee weken geleden de deksel op de neus. Hdm verpulverde vorige week koploper Den Bosch en kan dit weekend de koppositie overnemen.

Cartouche

Cartouche speelde eerst tegen Kampong en wist die wedstrijd uiteindelijk met speels gemak te winnen. Cartouche-coach Tom Pijpers: ,,Het was een afdroogpartij, dat kan ik wel gewoon zo zeggen. Zij kregen in het begin wat kansen, maar wisten niet te scoren, terwijl ze dat normaal wel zouden doen. Daarna zakte het volledig in elkaar bij hen. Wij bleven goed in de organisatie en dan zijn wij levensgevaarlijk, zeker in combinatie met de discipline die wij hebben laten zien.” Cartouche wist uiteindelijk met maar liefst 9-2 te winnen.

Tegen de Reigers hadden de mannen uit Leidschendam-Voorburg het lastiger, de eindstand was 5-8 voor Cartouche. ,,We hebben een aantal keer met twee doelpunten voor gestaan, maar zij kwamen steeds weer terug, maar ook in deze wedstrijd stonden wij goed georganiseerd, daar worden wij echt elke week beter in”, aldus Pijpers.

Pijpers: ,,Volgend weekend is het EK en ligt de competitie weer een weekje stil, daarna treffen we zowel koploper Amsterdam als nummer twee Almere. Amsterdam is echt van een andere klasse, maar het is mooi om te zien dat wij als promovendus gewoon omhoog kunnen kijken. Ik kan dan ook iedereen aanraden om volgende keer te komen kijken.”

25675521388_b1cc708716_z

hdm

Hdm speelde de tweede wedstrijd tegen SCHC en won gemakkelijk met 2-5. SCHC kwam nog wel terug van een 1-0 achterstand, maar uiteindelijk liepen de Hagenezen snel uit naar een ruime zege.

Tegen Rotterdam had hdm het een stuk lastiger. In een spannende wedstrijd keek de ploeg uit Den Haag tegen een 3-2 achterstand aan, maar die kon in de tweede helft worden omgebogen tot een 3-4 overwinning.

Coach Patrick Jacobs,,Tegen Rotterdam was vooral de eerste helft niet zo goed, ook omdat zij een aantal ballen van de lijn haalden. Uiteindelijk was het allemaal net voldoende voor drie punten. In de tweede wedstrijd stonden we een stuk beter georganiseerd en haalde iedereen een hoger niveau. Het was leuk om te zien dat dat leidde tot een aantal goede aanvallen en veel spelplezier.

Foto: Roel Ubels