Noordwijk haalt uit, winst Catwyck en HDS

De Noordwijkse dames zijn op doelsaldo winterkampioen geworden. Maar het gaat spannend worden in de Derde Klasse A de tweede seizoenshelft, want er staan vijf ploegen dicht bij elkaar.

Derde Klasse A

Noordwijk D1 – IJburg D1 6-0 (1-0 Dik,, 2-0 v/d Meer, 3-0 Hak, 4-0 Uljee, 5-0 Dik, 6-0 Dik)

Coach Eric Kruis: ”Na de nederlaag van vorige week wilden we de draad positief oppakken en de eerste helft van het seizoen goed afsluiten. We wisten dat IJburg ons graag onder druk wilde zetten, dat lukte in de beginfase best aardig, maar we waren desondanks instaat om de wedstrijd naar onze hand te zetten. We creëerde veel kansen en dito strafcorners waardoor we een mooi resultaat konden neerzetten.”

Hisalis D1 – Barneveld D1 3-3

De thuisploeg kwam al snel op een 0-1 achterstand door een snelle aanval van Barneveld. Alleen lang konden de bezoekers niet genieten want de thuisploeg kwam door een tip goal uit een strafcorner van Kuiper op gelijke hoogte. Daarna kwam Barneveld weer op voorsprong in een redelijk open duel. Alleen wist Hisalis niet van opgeven en kwam door een mooie lopje van Anne van Tol op 2-2. Toch wist Barneveld weer op voorsprong te komen, maar net zoals eerder wist Hisalis terug te komen, nu was de doelpuntenmaker Tess van Bochove. En zo bleef het 3-3 in Lisse.

Derde Klasse B

Bleiswijk D1 – Catwyck D1 1-3 (1-0 Bleiswijk, 1-1 v/d Plas, 1-2 de Mooij, 1-3 Ouwehand)

”Het was een zware wedstrijd doordat we de Silver Cup nog in de benen hadden, daardoor was het slordig en we maakte wij het ons zelf moeilijk. Na de 1-0 achter zijn we daarna collectief keihard gaan werken en hebben ons naar een verdiende 1-3 overwinning gespeeld. Als staf zijn we trots op het team, de afgelopen weken hebben ze mooie resultaten neergezet met goed hockey”, aldus coach Arno Bosman.

HDS D1 – Rapide D1 2-1 (1-0 Rensen, 1-1 Rapide, 2-1 Bijsterveld)

”We hebben goed gespeeld tegen een erg fysiek spelend Rapide. Mooie rebound uit een corner gescoord door Naomi Rensen, de 2-1 een corner variant door Tammy Bijsterveld. Vorige week lukte het ons niet om de kansen af te maken, deze week was dat anders. De meiden hebben hard gewerkt voor de drie punten en in mijn ogen verdiend gewonnen”, aldus coach David Akveld van HDS.

Pijnacker D1 – Derby D1 1-2 (0-1 Derby, 1-1 Mulder, 1-2 Derby)

Coach Nusse: Het eerste kwart begonnen we sterk en hadden we de controle over de wedstrijd. Toch komen we op achterstand door een goed uitgevoerde counter van Derby. We komen snel via een strafcorner op 1-1. Na rust bleef het lang spannend maar maakt Derby de 1-2 en waren wij niet meer bij machten de gelijkmaker uit het vuur te slepen.”