Noordwijk wint Bollenstreekderby, goed resultaat HDS

Het werd een echte strijd in Lisse tussen Hisalis en Noordwijk. HDS coach tevreden na goede wedstrijd. 

Derde Klasse A

Hisalis D1 – Noordwijk D1 2-3

Op een prachtige zonnige zondagmorgen ontving Hisalis de koploper van de competitie. Noordwijk ging goed van start en benutte na twee minuten al de eerste serieuze kans en scoorde uit een tip-in door Samantha den Boer. Lang konden de Noordwijkse dames daarvan niet genieten van de thuisploeg maakte na 30 seconden weer gelijk. Hisalis speelster Anne van Tol kreeg haar kans en sloeg met een harde backhandslag de 1-1 in het doel van Noordwijk. Tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht met over en weer gevaarlijke aanvallen.

In het derde kwart brak een zeer goed spelende Jonna Wendt door over de linkerkant en met een strak backhand schot naar Hilde Roetman die alleen maar haar stick tegen de bal hoefde te leggen werd het 1-2 voor Noordwijk. En wederom konden de bezoekers niet lang genieten van deze voorsprong, want ook nu sloeg Hisalis gelijk weer toe. Via een prachtige actie van Bente de Haas over de linkerkant, kwam haar nauwkeurige voorzet bij de inkomende Wielinga en zo stond het 2-2 op Sportpark Ter Specke.

Het leek er op dat Hisalis voor een kleine sensatie zou zorgen door een punt te pakken tegen de koploper. Alleen zorgde Samantha de Boer van Noordwijk in de zeventigste minuut voor de 2-3. En zo gingen de punten mee naar Noordwijk.

Coach Kruis over de winst van zijn ploeg: ”Het was een spannende derby die alle elementen in zich had die bij zo’n wedstrijd horen. Een verdiende overwinning waar we met elkaar hard voor geknokt hebben.

Derde Klasse B

HDS D1 – Voorne D1 2-0 (1-0 Bijsterveld, 2-0 Bijsterveld)

”Een hele goede wedstrijd van onze kant, eigenlijk de hele wedstrijd gedomineerd. Als we wat scherper in de cirkel waren geweest had de score hoger uit kunnen vallen. Een prima reactie van het team na het onnodige verlies van vorige week tegen Ommoord”, aldus HDS coach Akveld.

Pijnacker D1 – Barendrecht D1 1-3