Off-day voor Rijswijk H1, ”Leidse” teams winnen beide

“Leidse teams” winnen wedstrijd elf. Roomburg won makkelijk van de nummer twaalf, Alecto had het zeer lastig met Groen-geel. Voor Rijswijk een off-day in Brabant. 

Alecto H1 – Groen-Geel H1 1-0 (1-0 van Nieuwenhuize)
Halverwege de tweede helft viel de enige goal van de wedstrijd door een velddoelpunt van Dominique van Nieuwenhuize. Coach Sander Rottier: ”Gewonnen van een stugge tegenstander. We hebben veel veldoverwicht gecreëerd, maar te weinig echte grote kansen. Niet onze beste wedstrijd, maar wij zijn de terechte winnaar over het geheel gezien.”

Alexander Jöbsis coach van Groen-Geel:Alecto is de gelukkige winnaar. In de eerste helft bij 0-0 komt Alecto goed weg als een strafbal in mijn ogen onterecht wordt omgedraaid tot een vrije slag. In de tweede helft raken ze een scoop aan die precies goed valt en die schieten ze erin.

Pollux H1 – Roomburg H1 0-3
(0-1 Buur, 0-2 van Akkeren, 0-3 Schippers)
Een makkelijke zege voor Roomburg bij de hekkensluiter. Vier minuten na de rust maakte Bas Schippers de derde van de middag. Door de winst in Roomburg terug te vinden op de zevende plaats op de ranglijst.  ”Het was een terechte overwinning. In de eerste 10 minuten was nog afwachtend, daarna zijn wij geen moment meer in gevaar gekomen. Na de 0-3 ging iedereen voor het mooie in plaats van effectief te blijven en werd het dus slordig. Desondanks vrij eenvoudig de nul kunnen houden, aldus coach Maurits Eikenhout.

Etten-Leur H1 – Rijswijk H1 3-1
(1-0 Etten-Leur, 2-0 Etten-Leur, 2-1 Boone, 3-1 Etten-Leur)
Rijswijk kon afstand nemen van Etten-Leur alleen deed dat niet in Noord-Brabant. De ploeg van interim coach Poillot had een off-day in Noord-Brabant. Wel kreeg Rijswijk acht strafcorners, maar geen daarvan werd een goal. ”Eerste helft deden we niet wat we hadden moeten doen en daar maakte een goed spelend Etten-Leur handig gebruik van. Bovendien was het heel mat van onze kant. In de rust geprobeerd het nog een keer uit te leggen en er wel strijdlust in te krijgen. Dat hielp, na rust werd het wel goed uitgevoerd, maar hadden we wat teveel energie en liepen we tegen hele domme kaarten aan, waardoor we elke keer het moment dat we hadden om goals te maken zelf weer teniet deden”, aldus interim coach Poillot.

Bekijk hier alles over Ring Pass en Hudito. Bekijk ook de hoogtepunten van de wedstrijd van Zoetermeer H1.