Overgangsklasse (D): Beuningen draagt rode lantaarn over aan Alecto

In poule B deden Ring Pass en Cartouche hele goede zaken. Ook de dames in de Overgangsklasse A kwamen in actie. Alecto ontving Wageningen en Leiden reisde af naar hekkensluiter Beuningen.

Alecto D1 – Wageningen D1 0-4

De bezoekers van zondag draaien boven in de Overgangsklasse mee en dat was te merken. Alecto had weinig in te brengen op eigen veld en verloor dan ook met ruim cijfers. Bij rust stond het 0-2, de eindstand was 0-4. Door de nederlaag en de overwinning van hekkensluiter Beuningen zakt Alecto naar de laatste plaats.

Tembi Schneider: ,,Wageningen was ‘by far’ de beste ploeg. Waren zij een maatje te groot? ‘ja’, hebben wij daar te weinig tegenover gezet? ‘ja’. Ik vond ons niet scherp. Er waren meer slordigheden dan normaal en vandaag werd dit ook nog direct afgestraft. Toch waren er vlagen waarin wij heel lekker hebben gespeeld en kansen hebben gecreëerd.”

Beuningen D1 – LOHC D1 4-1 (1-0 Beuningen, 1-1 LOHC, 2-1 Beuningen, 3-1 Beuningen, 4-1 Beuningen)

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In het tweede kwart had de thuisploeg de score geopend, maar vijf minuten later maakte LOHC alweer gelijk. Vlak na rust was het wederom Beuningen dat op voorsprong kwam en deze keer werd deze wel vastgehouden. In de laatste vijf minuten was het twee keer snel raak voor de hekkensluiter, die dus verrassend wisten te winnen.

Foto: Ed Patijn