Overgangsklasse (D): Eerste drie punten voor Cartouche en veel gelijkspel

Het was weer een spannende zondag met mooie wedstrijden in de tweede speelronde van de Overgangsklasse. Veel gelijkspel en een nipte overwinning voor Cartouche. 

Poule A

Alecto D1 – Push D1 1-1 (1-0 Croon, 1-1 Push)

Gister ving Alecto aan tegen Push Dames 1. ,,Tegen Push hebben we al drie jaar lang goede en minder goede wedstrijden gespeeld. Na de winst van vorige week en afgelopen donderdag waren wij helemaal klaar om een goede wedstrijd tegen ze te spelen. In het eerste kwart waren wij degene die de 1-0 maakte. Tessa de Leeuw sloeg de bal op goal tijdens een strafcorner, waarna Carlijn Croon de bal in de goal tipte. Voor dit goal was vooral Push degene die kansen creëerde. Gelukkig was de achterhoede weer helemaal aan.  Na een actie in de cirkel door Push rolde de bal langzaam richting het doel. Jane zag haar kans om haar keepers-kills te showen en dook de bal vlak voor de lijn uit het goal.

Het lukte ons het tweede en derde kwart om de voorsprong te behouden, ook al was Push erg gevaarlijk op sommige momenten. Het leek er in ieder geval op dat wij met de winst ervan door zouden gaan. Een speelster van Push kreeg zelfs nog rood in het vierde kwart, waardoor wij de wedstrijd met een overtal konden uitspelen. Helaas hadden wij iets te vroeg gejuicht. In de laatste twee minuten kreeg Push een (wellicht onterechte) strafcorner. Inmiddels was dit ongeveer de honderdste strafcorner die Push kreeg. Helaas lukte het Push om de bal na een flats in het goal te tippen. 1-1. Hierna kregen wij in de laatste minuut een strafcorner, maar deze ging er niet in. Het hele team was erg teleurgesteld. Aan de andere kant was het ook een beetje tegen de verhoudingen in geweest als wij hadden gewonnen. Push was namelijk degene die de meeste kansen had. Als de goal 10 minuten eerder was gevallen, hadden wij ons waarschijnlijk niet zo slecht gevoeld. Push is bovendien een ploeg die al jaren wil promoveren naar de promotieklasse en een gelijkspel is dan ook erg netjes.”

Eindhoven D1 – Leiden D1 2-2 (1-0 Eindhoven, 1-1 Tiebout, 1-2 Tiebout, 2-2 Eindhoven)

Robbert van de Peppel: ,,Eerste twee kwarten speelde we heel goed en dit was ook de opdracht om goed te beginnen. Uiteindelijk scoren zij wat gelukkig de 1-0 en kwamen wij op 2-1 voorsprong. In de tweede helft kregen we een snelle 2-2 tegen en toen kon het eigenlijk nog alle kanten op. Het bleef uiteindelijk 2-2 dus al met al tevreden met een punt, maar er zat stiekem toch iets meer in. Aan de andere kant kun je hem ook verliezen, maar dit is wel een terechte uitslag. Komende zondag tegen Alecto wordt leuk, want die hebben ook 4 punten.”

Poule B

Cartouche D1 – Xenios D1 4-3 (1-0 de Wolf, 1-1 Xenios, 2-1 Adema, 3-1 de Wolf, 3-2 Xenios, 3-3 Xenios, 4-3 Otten)

De eerste drie punten voor Cartouche zijn binnen. In een spannende wedstrijd op eigen veld maakte Otten de winnende treffer vlak voor tijd.

Jasper Kokx: ,,We begonnen sterk, maar lieten ons in de tweede helft te veel ontregelen door Xenios. Zij zochten veel en snel de lange bal en daar hadden wij het erg moeilijk mee. Dat je 5 minuten voor tijd de winnende maakt is erg lekker, maar wij hadden het nooit zover mogen laten komen.”

Alliance D1 – Ring Pass Delft D1 2-2 (1-0 Alliance, 2-0 Alliance, 2-1 van Zuilen, 2-2 van Zuilen)

Ring Pass speelde deze zondag tegen Alliance. Ring Pass begon sterk, maar wist niet te scoren. Dat lukte de thuisploeg wel. Die wisten later ook de 2-0 te maken. In het laatste kwart zette Ring Pass alles op alles. Dat leverde twee doelpunten op.

Sjoerd Woelders: ,,Aanvallend was het eerste 3 kwarten best oké. We scoorden niet, maar spelen daarin prima. Druk zettend was het slecht tot het derde kwart. We stonden toen ook 2-0 achter. In het vierde kwart zijn we vol erop geklapt, dit kunnen we dus wel en Fleur van Zuilen scoorde hier twee keer.”