Overgangsklasse (D): eerste zeges een feit

Een matige seizoenstart voor de dames in de Overgangsklasse, want geen enkele ploeg won in de eerste twee duels een wedstrijd. Gistermiddag kregen zij een nieuwe kans.

Poule A

Alecto D1 – Eindhoven D1 2-1
(0-1 Eindhoven, 1-1 Minnema, 2-1 van den Hoek)

Alecto-trainer Ronald Brouwer was afwezig bij de eerste zege van zijn team. Assistent Thomas Vasiluta en Heren 1-speler Bart Zoutendijk namen plaats op de bank. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 0-1 achterstand, maar wist na rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Beide goals vielen in het derde kwart en in het vierde kwart kwam de zege niet meer in gevaar.

Bart Zoutendijk: ”De eerste helft waren wij erg zoekende en waren wij slordig in balbezit. Daardoor liepen wij achter de feiten aan. Eindhoven was gevaarlijk met de lange bal de cirkel in. In de tweede helft heeft de ploeg laten zien wat voor talent er in de ploeg zit. We wisten de controle over de wedstrijd te krijgen en kwamen op voorsprong. Het laatste kwart hebben we volwassen uitgespeeld.”

Leiden D1 – Voordaan D1 1-1
(1-0 de Boer, 1-1 Voordaan)

Trainer Robbert van der Peppel baalde na afloop flink van het spel en het resultaat: ,,We waren vandaag niet goed genoeg. We hebben niet het niveau gehaald dat we wel kunnen halen. In het laatste kwart kregen we nog een paar kansen, maar die gingen er niet in. Het resultaat is teleurstellend.”

Leiden was op eigen veld op voorsprong gekomen na een corner van Annick de Boer, maar kreeg ook een tegentreffer om de oren. In het restant werd niet meer gescoord.

Poule B

Cartouche D1 – Amstelveen D1 1-0
(1-0 Adema)

In speelronde drie boekte Cartouche de eerste overwinning van het seizoen. De eindstand stond al na 10 minuten op het scorebord. Emily Adema scoorde uit een strafcorner, haar treffer was de enige van de wedstrijd.

Trainer Jasper Kokx: ”Het was zeker niet onze beste wedstrijd, we waren erg onrustig en kregen geen grip op Amstelveen. Wij zijn in deze fase vooral heel blij dat we de eerste overwinning binnen hebben.”

QZ D1 – Ring Pass Delft D1 2-1
(1-0 QZ, 1-1 Koppers, 2-1 QZ)

Een vroege voorsprong voor de thuisploeg die vervolgens lang op het scorebord bleef staan. Ring Pass groeit in het duel en dat betaalde zich vlak voor tijd uit in de gelijkmaker. Myrthe Koppers scoorde uit een strafbal. Vervolgens ging de ploeg door op jacht naar de overwinning, maar viel het doelpunt wat verrassend aan de andere kant.

Ring-Pass trainer Sjoerd Woelders: ”We speelden een slecht eerste kwart, maar werden steeds beter en kregen meer controle over de wedstrijd. Na de late gelijkmaker hadden we het idee dat we nog overheen konden gaan. Vervolgens scoren zij uit het niets en uit een onmogelijke hoek de 2-1.”