Overgangsklasse (D): Keepster Kalis behoedt Ring Pass voor nederlaag

Qua resultaten en doelpunten een vrij povere eerste speelronde in de Overgangsklasse. Met slechts 2 doelpunten en 4 verloren wedstrijden viel er weinig te juichen in zowel poule A als in poule B.

Poule A

Leiden D1 – Breda D1 1-2 (0-1 Breda, 1-1 van der Geest, 1-2 Breda)

Lisa van der Geest wist haar ploeg langszij te brengen, nadat Breda op voorsprong was gekomen in Leiden. Toch liepen de bezoekers uiteindelijk met de drie punten van het veld. LOHC-trainer Robbert van der Peppel: ,,We hebben onszelf in de tweede helft echt tekort gedaan. In de tweede helft was het gister iets beter.”

Alecto D1 – Push D1 1-7

Een 1-7 nederlaag voor de dames van Alecto, die moesten aantreden zonder coach Ronald Brouwer, die in verband met ziekte afwezig was. Zijn plaats op de bank werd ingenomen door assistent Thomas Vasiluta. In de eerste helft ging het gelijk op tussen beide elftallen. De bezoekers waren op voorsprong gekomen, maar Mathilde Gheereart had Alecto weer op gelijke hoogte geschoten uit een goede strafcorner. Voor rust vond Push nog eenmaal het net en werd er gerust met een 1-2 stand.

Na rust incasseerde Alecto de 1-3, al waren er wat twijfels over de geldigheid van het doelpunt. Die tik kwam hard aan bij de thuisploeg en daar wist Push gebruik van te maken. De eindstand was uiteindelijk 1-7.

Brouwer: ,,Zoals ik het van Thomas heb begrepen was er voor rust niet zoveel aan de hand, maar na de 1-3 verloren we de focus. Dat straf een ploeg als Push vrij vlot af. Daarna moesten we alle zeilen bij zetten en speelden wij meer op kracht dan in de organisatie. Push heeft daarvan kunnen profiteren en daar moeten wij van leren.”

Poule B

Cartouche D1 – Schaerweijde D1 0-1

De kleinste mogelijke nederlaag voor de dames van Cartouche. Volgens trainer Jasper Kokx had er meer ingezeten zondagmiddag: ,,In de eerste helft waren zij sterker en leek er bij ons wat spanning op te zitten. Maar in de tweede helft hadden wij duidelijk de bovenhand. Ik denk dat we uiteindelijk zeker een punt hadden verdiend, maar helaas hebben we onszelf niet beloond.”

Rood-Wit D1 – Ring Pass D1 0-0

Met een 0-0 stand is het niet verrassend dat trainer Sjoerd Woelders na afloop vooral aandacht had voor de prestaties van zijn keepster: ,,Het was voor onze keepster, Annabel Kalis, haar eerste competitiewedstrijd nadat zij jaren tweede keepster is geweest. Gelukkig was zij erg goed vandaag, want we haalden niet het niveau dat we kunnen en willen halen. We hadden dus ook ook kunnen verliezen, dat is gelukkig niet gebeurd. Dus nu kunnen we verder bouwen naar de vorm die we nodig hebben.”