Overgangsklasse (D): LOHC wint thuis van Alecto en verovert koppositie

De derde zondag is alweer gespeeld. Lohc wint van Alecto en Cartouche verliest helaas met 2-0 van Schaerwijde. Ring Pass weet een achterstand nog net aan recht te trekken naar een gelijkspel.

Poule A

Leiden D1 – Alecto D1 2-0 (1-0 de Boer, 2-0 Nolet)

De streekderby tussen de buren zit er alweer op. Leiden wist de drie punten thuis te houden en Alecto verloor hier helaas met 2-0.

Robbert van de Peppel: De eerste drie kwarten waren goed en daar hebben we meteen de marge gepakt en scoorde.. In het vierde kwart waren we helaas niet zo goed. Volgende week Zwolle uit en dat zal een taaie wedstrijd worden.”

Tim Broenink: ,, 2-0 vind ik geen rechtvaardige uitslag als je kijkt naar de gespeelde wedstrijd. We hadden pech en speelden prima, maar maakte onze kansen niet af. LOHC kreeg drie kansen in de eerst helft en maken er twee, dat doen ze goed. Wij waren in de tweede helft dominant qua veld spel, maar we hebben helaas niks om weten te zetten in doelpunten. Ik ben een trotse coach ondanks het verlies, accenten die we trainen zag ik gelukkig terug.”

Poule B

Schaerwijde D1 – Cartouche D1 2-0 (1-0 Schaerwijde, 2-0 Schaerwijde)

Helaas wist Cartouche afgelopen zondag niet te winnen van Schaerwijde Dames 1.

Jasper Kokx: ,,Het was helaas geen goede wedstrijd van ons. We hebben te slordig en onrustig gespeeld. Op onze inzet kwamen we de in  tweede helft nog dichtbij een gelijkmaker, maar helaas viel vlak voor tijd de 2-0. Volgende week zal het beter moeten.”

Ring Pass D1 – QZ D1 1-1 (0-1 QZ, 1-1 Bom)

Een gelijkspel voor Ring Pass, waarbij helaas al snel een doelpunt tegen viel.

Sjoerd Woelders: ,, We begonnen redelijk, maar kregen alweer vroeg een doelpunt tegen. In de tweede helft waren we echt 5x beter, maar scoorden we helaas maar 1x. Er komt steeds meer structuur in het spel, maar de kansen en de corners moeten we nu ook echt gaan maken. Het gaat iedere week iets beter en die drie punten gaan er wel komen.”