Overgangsklasse (D): Mooi punt voor Alecto, Cartouche vierde na zege

Het was een goede speelronde voor de dames in de beide Overgangsklasse poules. Alecto, Leiden, Ring Pass en Cartouche bleven allemaal ongeslagen.

Poule A

Alecto D1 – Zwolle D1 2-2 (0-1 Zwolle, 1-1 Koster, 1-2 Zwolle, 2-2 Pries)

Alecto heeft het lastig in de Overgangsklasse A en stond na zeven wedstrijden op de elfde plaats. Dit weekend kwam Zwolle op bezoek, die ploeg draait juist bovenin mee. De bezoekers kwamen tegen het einde van het eerste kwart op voorsprong. Alecto bleef vervolgens goed spelen en dat resulteerde in de gelijkmaker van Karlijn Koster. In de tweede helft bleef het lang gelijk, maar leek Zwolle er tegen het einde toch met de winst vandoor te gaan. Zes minuten voor tijd kwamen zij namelijk op 1-2. Alecto toonde vervolgens aan over veerkracht te beschikken. Anne van Eijndhoven wist na een goede actie de bal bij Rosanne Pries te krijgen. Zij maakte vervolgens de gelijkmaker.

Tembi Schneider: ,,We hebben weer een goede wedstrijd gespeeld en onszelf een meer dan verdiend punt gegeven. Na de 0-1 bleven wij goed en geconcentreerd spelen. Na de late voorsprong van Zwolle leek het erop dat het ‘weer zou gaan gebeuren’, maar wij bleven goed doorzetten en met lef hockeyen. Complimenten voor het team. We hebben laten zien dat we veerkrachtig zijn en dat we goed zijn met elkaar.”

Leiden D1 – Helmond D1 0-0

Leiden bezet de tiende plaats voorafgaand aan het duel met middenmoter Helmond. Op sportpark de Krogt kwamen beide ploegen niet verder dan de brillenstand. Concurrenten Fletiomare en Eindhoven speelden ook gelijk, dus blijft Leiden op de tiende plaats staan.

Eddie Simmons: ,,Ik vod dat we solide hebben verdedigd gister. Dat stond echt heel goed. Aanvallend hadden we meer moeten creëren, al kwamen we er in het vierde kwart wel een aantal keer gevaarlijk uit. Dit is alweer de derde 0-0 van het seizoen. Ik geloof dat Taeke en ik dat nog nooit eerder hebben gehad. We geven niks weg, dat is goed. Maar we moeten even wat agressiever worden in de cirkel.”

Poule B

Ring Pass D1 – Rood-Wit D1 2-2 (1-0 van Zuilen, 1-1 RW, 1-2 RW, 2-2 de Vries)

Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg uit Delft, want bij een overwinning zou Ring Pass de tegenstander van gister van zich af schudden. Tegen het einde van het eerste kwart brak de wedstrijd open. Eerst was het Fleur van Zuilen die haar ploeg op voorsprong zette. De bezoekers maakten vervolgens vlak voor rust de gelijkmaker. Daarna hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Pas in het vierde kwart werd er weer gescoord, ditmaal kwam Rood-Wit op voorsprong. Maaike de Vries redde met een rake strafcorner vervolgens een punt voor Ring Pass, dat op de tweede plaats blijft staan.

Bart Vergeer: ,,Het was een stroperige wedstrijd van onze kant. Pas in het laatste kwart lieten we pas ons hogere tempo gelden. Iedereen in de competitie speelt gelijk, dus dat heeft geen invloed. Nu maken we ons op voor de ‘do-or-die’ week. Daarin spelen we achter elkaar tegen Alliance, HGC en Almere.”

Cartouche D1 – Amstelveen D1 1-0 (1-0 van Calcar)

Het duel in Leidschendam-Voorburg werd al vroeg in de wedstrijd beslist. Lisette van Calcar zette al na twee minuten de eindstand op het scorebord. Doordat veel andere ploegen gelijk speelden stijgt Cartouche naar de vierde plaats in de competitie.

Jasper Kokx: ,,We begonnen goed aan de wedstrijd en scoorden dan ook snel. Daarna waren we dominant, maar vergaten we de tweede goal te maken. Daar hadden we namelijk wel genoeg kansen voor. Het bleef dus lang spannend en op het eind was het nog even billen knijpen, want Amstelveen kreeg nog een aantal strafcorners. Gelukkig liep hun corner niet en zijn de drie punten binnen.”

Foto: Hein Athmer