Overgangsklasse (D): Mooie overwinningen van LOHC en Alecto

Twee mooie overwinningen voor LOHC en Alecto. Verder was het eigenlijk voor geen enkel team een erg lekkere zondag afgelopen competitie ronde. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijden.

Poule A

LOHC D1 – Fletiomare D1 2-1 (1-0 Thibaudier, 1-1 Fletiomare, 2-1 Nolet)

LOHC speelde gister thuis tegen Fletiomare en wist de wedstrijd te openen met een 1-0 voorsprong. In het derde kwart werd het 1-1, maar gelukkig wist LOHC nog net aan het langste eind te trekken en scoorde in het vierde kwart met Roosje Nolet de 2-1.

Robbert van de Peppel: ,,Ik vond het een matige wedstrijd vanuit onze kant, maar we hebben wel 13 punten uit 5 wedstrijden dus het is een goede start.”

Wageningen D1 – Alecto D1 2-3 (0-1 Warren, 1-1 Wageningen, 1-2 van Eindhoven, 1-3 Elias, 2-3 Wageningen)

,,Vandaag mocht Alecto spelen tegen Wageningen dames 1. De afgelopen jaren hebben wij wisselvallig tegen dit team gespeeld, maar meestal zijn zij vrij goed. De afgelopen wedstrijden heeft Wageningen niet heel veel punten gehaald, waardoor wij veel vertrouwen hadden in een winst voor ons. Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat wij de betere ploeg waren. We creëerden veel kansen en kregen veel strafcorners. Er ging er nog geen in, maar wij wisten dat wij het eerste doelpunt zouden maken. Dat gebeurde ook. In het tweede kwart maakte Shaquille Warren een mooie actie over de achterlijn, waarna ze naar binnen liep en de bal in de lange hoek pushte. 0-1.

Helaas maakte Wageningen kort daarna de gelijkmaker door een tip-in. Via een strafcorner van Anne van Eindhoven werd het 1-2. In het derde kwart hadden wij ook nog veel kansen, maar het bleef 1-2. Wij wilden nog meer scoren, omdat wij de betere ploeg waren en wij niet in spanning de wedstrijd wilden uitspelen. Gelukkig gaat onze Isabelle Elias voor de titel topscorer dit jaar. Na een mooie actie en wat gefrommel in de cirkel legde zij de bal achter de keepster. 1-3. De wedstrijd was gespeeld. Alleen scoorde Wageningen toch nog de aansluitende goal. 2-3. Hierdoor werd het nog voor 5 minuten onnodig spannend. Gelukkig hebben wij de drie punten binnen gehaald.”

Poule B

Almere D1 – Cartouche D1 1-1 (0-1 Piccardo, 1-1 Almere)

Cartouche speelde afgelopen zondag uit bij Almere en kwam via Alina Piccardo op een 0-1 voorsprong. Helaas wist Almere in de laatste minuut nog te scoren en werd de einduitslag 1-1.

Ring Pass D1 – Union D1 0-1 (0-1 Union)

Helaas wist Ring Pass gister niet te winnen van Union Dames 1.

Sjoers Woelders: ,,in de 34e minuut kregen we een strafcorner waaruit de 0-1 werd gescoord. In de eerste helft speelde we prima en hadden we een aantal goede kansen. De tweede helft was wat minder van beide kanten. Het was in ieder geval alweer beter dan vorige week.”