Overgangsklasse (H): Alecto speelt wedstrijd met twee gezichten

In de eerste speelronde in de Overgangsklasse trokken LOHC en Ring Pass aan het langste eind. Alecto speelde een wedstrijd met twee gezichten.

Poule A

LOHC H1 – Groningen H1 2-1 (1-0 van Brussel, 2-0 Bosma, 2-1 Groningen)

Leiden startte uitstekend tegen Groningen. De ploeg creëerde diverse kansen, maar liet de mogelijkheden onbenut. Vlak na rust kwam Leiden op voorsprong door Bob van Brussel uit een corner. Tien minuten later liet Tim Bosma zien ook over een uitstekende corner te beschikken. Het doelpunt van Groningen kwam 1 minuut voor tijd, dat was te laat om de spanning terug te brengen.

Poule B

Alecto H1 – Hilversum H1 2-4 (0-1 Hilversum, 0-2 Hilversum, 0-3 Hilversum, 1-3 Huisman, 2-3 T. Dickhoff, 2-4 Hilversum)

Trainer Maarten Memelink zag een wedstrijd met twee gezichten in Leiderdorp. ,,Het eerste kwart was afwachtend van beide kanten. Zij maken net voor het einde van het eerste kwart een mooie goal. Het tweede kwart was slecht van onze kant. Door 2 fouten komen we onnodig 0-3 achter. Net voor rust gaat er op een fijn moment nog een corner van Jesse Huisman in. De kwarten 3 en 4 domineerden wij de wedstrijd. Trots op de jongens hoe ze zich terug knokken. De 2-3 werd gemaakt door Thomas Dickhoff en de gelijkmaker hing in de lucht. Op het laatste moment valt ie dan nog aan de andere kant. Al met al een bewogen middag met een minder eindresultaat.”

Push H1 – Ring Pass H1 2-3 (1-0 Push, 2-0 Push, 2-1 Cruz Delgado, 2-2 Saraber, 2-3 Saraber)

De ploeg van Dirk Wils liet al in het eerste duel zien over veel verkracht te beschikken. Ring Pass begon bijzonder slecht aan de wedstrijd en keek na 5 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Toch was de ploeg daarvan niet van de leg. Doelpunten van Rayden Cruz Delgado en Martijn Saraber zorgden toch nog voor de overwinning. Wils: ,,Na de 2-0 hebben we het goed opgepakt en een heel goed tweede kwart gespeeld. Daardoor gingen we met 2-3 rusten. We kregen nog kansen op 2-4, maar speelden de wedstrijd heel steady uit.”