Overgangsklasse (H): klapper voor Alecto, flinke tik voor Ring Pass

Hudito krijgt het steeds lastiger in de Overgangsklasse A. In poule B lijkt Ring Pass afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg uit Delft kreeg een flinke tik van Upward. Alecto trakteerde het publiek op een mooie voorstelling.

Poule A

Hudito H1 – Breda H1 1-2 (0-1 Breda, 0-2 Breda, 1-2 Hengst)

Hudito kon op eigen veld niet winnen van nummer drie Breda. De bezoekers kwamen op een 0-2 voorsprong, waarna Staffan Hengst de aansluitingstreffer kon maken. Daar bleef het bij voor de ploeg uit Delft. Het gat met de nummer 11 blijft 10 punten.

Poule B

Alecto H1 – Phoenix H1 6-3 (1-0 K. Dickhoff, 2-0 van Nieuwenhuize, 3-0 Zoutendijk, 4-0 Rischen, 4-1 Phoenix, 4-2 Phoenix, 5-2 Rischen, 6-2 K, Dickhoff, 6-3 Phoenix)

Een knallend begin voor de mannen van Alecto afgelopen zondag. Binnen 15 minuten lag de bal al drie keer in het vijandelijke doel. Na rust ging Alecto verder waar het was gebleven, want via de stick van Quinten Rischen liep de score uit naar 4-0. De bezoekers wisten vervolgens wat terug te doen in de vorm van twee doelpunten. Daardoor leek het nog spannend te worden, maar een rake strafbal van wederom Rischen gooide de wedstrijd in het slot. Koen Dickhoff tekende nog voor zijn tweede van de middag en ook Phoenix wist het net nog eenmaal te vinden.

Ring Pass H1 – Upward H1 1-5 (0-1 Upward, 0-2 Upward, 0-3 Upward, 0-4 Upward, 1-4 Bosse, 1-5 Upward)

Een flinke afstraffing voor Ring Pass op eigen veld, waar Ring Pass wederom slecht tot score kwam aldus trainer van Lambaart: ,,Het was een zeer geflatteerde uitslag tegen een uiterst effectieve tegenstander. Zij kregen twee strafcorners en maakten er ook twee. Wij scoorden nul van de 7 corners. Uiteindelijk zijn wij 40 keer in hun cirkel geweest en scoren wij maar 1 doelpunten, zij scoren uit 10 cirkelpenetraties 5 keer. Dat zijn statistieken waar je niet blij van wordt.

Foto: Ab Huisman