Overgangsklasse (H): Ring Pass wint ‘kat-en-muis spel’ tegen Naarden

De kop is er ook af in de Overgangsklasse. In Poule A kwam Leiden niet verder dan een gelijkspel, al was er een kans op de overwinning. In poule B speelde Ring Pass een spannend duel uit op Naarden.

Poule A

Leiden H1 – Berkel H1 1-1 (1-0 van Brussel, 1-1 Leiden)

De mannen van LOHC zijn begonnen met een gelijkspel. De eerste treffer van de wedstrijd was van de stick van Bob van Brussel. Die voorsprong wist Leiden niet vol te houden, want Berkel kwam langszij. De ploeg van Peter Kalsterman kreeg in de slotfase de overwinning op een presenteerblaadje aangereikt via een strafbal. Deze werd helaas gemist waardoor een puntendeling het resultaat was.

LOHC-trainer Peter Kalsterman: ,,Wij misten vlak voor tijd een strafbal, maar ik vond een gelijkspel eigenlijk wel een terechte uitslag.”

Poule B

Naarden H1 – Ring Pass Delft H1 3-4 (1-0 Naarden, 1-1 Bruijstens, 2-1 Naarden, 2-2 Dirks, 3-2 Naarden, 3-3 van Eijs, 3-4 Bruijstens)

In Naarden kon het publiek er vooral in de tweede helft lekker voor gaan zitten. De thuisploeg was in de eerste helft op voorsprong gekomen via een strafbal, maar nu rust ging het los. Dat begon met de gelijkmaker van Joppe Bruijstens. Naarden was niet onder de indruk en kwam voor de tweede keer op voorsprong, ditmaal uit een strafcorner. Ook deze achterstand werd omgebogen door de bezoekers, ditmaal via een doelpunt van Remco Dirks. Alsof het om een spelletje ‘kat-en-muis’ ging, pakte vervolgens Naarden weer de voorsprong en moest Ring Pass weer in de achtervolging. Dat deed de ploeg uit Delft met verve, want Quinten van Eijs zette de gelijkmaker op het scorebord. Vervolgens draaide de rollen voor het eerst die middag de rollen om toen Joppe Bruijstens met zijn tweede van de middag de bezoekers op voorsprong schoot. Naarden bleek vervolgens minder veerkrachtig dan de bezoekers, waardoor Ring Pass de wedstrijd won.

Ring Pass-trainer Dirk Wils: ,,Het was een spannende wedstrijd waarin wij steeds achter de feiten aanliepen. Uiteindelijk hebben we iedere keer veerkracht weten te tonen en kort voor tijd wisten we zelfs de winnende te maken. Ik ben blij dat we vier veldgoals wisten te maken. Dit zijn de lekkerste overwinningen, zeker nadat we 11 maanden geen competitie hebben gespeeld. Ik ben trots op de jongens die tot het laatst hebben geknokt.”

Zwolle H1 – Alecto H1 3-1

Alecto ging in het eerste competitieduel onderuit bij Zwolle.