Overgangsklasse (H): ,,Dit was echt totaal onnodig”

Poule A

Leiden H1 – IJsseloever H1 1-0 (1-0 Scholman)

Leiden boekte een zakelijke overwinning op IJsseloever. Leiden had vrijwel de hele wedstrijd een veldoverwicht tegen het zeer verdedigend ingestelde IJsseloever. Pas in de 45e minuut wist Alvar Scholman de keeper te passeren. Dit werd ook de eindstand. Vijf minuten voor tijd wist Salman Akbar met een prachtige safe de gelijkmaker te voorkomen.

Peter Kalsterman: ,,Het was een moeizame wedstrijd, maar goed dat we weer de nul gehouden hebben.” Leiden staat nu op de tweede plaats, drie punten achter koploper Ede.

Poule B

Alecto H1 – Xenios H1 2-3 (0-1 Hehwerth, 0-2 Huisman, 1-2 Xenios, 2-2 Xenios, 2-3 Xenios)

Alecto staat nu nog altijd puntloos onderaan, maar begon uitstekend aan het duel met Xenios. Freek Hehewerth zette Alecto op een 1-0 voorsprong in de eerste helft. Toen Jesse Huisman na rust de score verdubbelde leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam Xenios terug in de wedstrijd  wist zelfs gelijk te maken. De ramp was compleet toen zij 1 minuut voor tijd ook nog de winnende scoorde.

Maarten Memelink: ,,We speelden de eerste twee kwarten geduldig en wisten onszelf te belonen. Na de 0-2 leek het alsof we angstig werden en viel plots de 1-2. Daarna maakten zij snel 2-2 en doen wij onszelf in een rommelig vierde kwart te kort.”

Breda H1 – Ring Pass H1 4-3 (0-1 Saraber, 0-2 Kooij, 0-3 Triezenberg, 1-3 Breda, 2-3 Breda, 3-3 Breda, 4-3 Breda)

Een bijzonder duel in Breda afgelopen zondag. Ring Pass is uitstekend gestart aan het seizoen en deed dat ook aan deze wedstrijd. Tegenstander Breda had pas één keer gewonnen voorafgaand aan het duel. Na 11 minuten lag de eerste treffer van Martijn Saraber er al in, een klein kwartiertje later kreeg Ring Pass een strafbal. Robert Kooij ging achter de bal staan en faalde niet. Toen vlak na rust Martijn Triezenberg de score uitbreidde naar 0-3 leek Ring Pass uit te lopen naar een eenvoudige zege. Tot de 41e minuut aanbrak. Breda maakte de 1-4 en zeven minuten later stond het opeens 3-3. Als klap op de vuurpijl maakte de thuisploeg vijf minuten later ook nog de 4-3. Die voorsprong gaven zij in het laatste kwart niet meer weg.

Dirk Wils: ,,Dit was echt heel zonde. In 12 minuten hebben we de hele wedstrijd weggegeven. Echt totaal onnodig, waarbij we goed moeten kijken wat er fout ging. Wij gaan onze rug rechten en zorgen dat we ons kunnen revancheren tegen Hilversum.”