Prachtige wedstrijden in Derde Klasse Dames

Met nog drie wedstrijden voor de winterstop staat onder andere de kraker tussen Ypenburg D1 en Noordwijk D1 op het programma. De andere streekderby is in Wassenaar. Wil Catwyck wegkomen uit de onderste regionen dan moet het zondag winnen. 

Hisalis D1 – Zandvoort D1

Hisalis won afgelopen week met gemak met 5-0 van Saxenburg. Hierdoor staan ze nu op de 7e plek. Ze spelen komend weekend tegen het een-na-laatste staande Zandvoort dus waarschijnlijk weer een makkelijke wedstrijd voor de ploeg uit de bollenstreek.

Kieviten D1 – Pijnacker D1

Kieviten won afgelopen weekend met maar liefst 1-10 tegen het een-na-laatste staande Zandvoort, terwijl tegenstander van komend weekend Pijnacker 1-3 verloor van het hierdoor op nummer 2 staande Ommoord. Kieviten is favoriet in het duel met Pijnacker, aar in het hockey kan alles gebeuren, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Ommoord D1 – HDS D1

Komend weekend wacht voor HDS dat 8e staat een erg lastige opgaven tegen het 2e staande Ommoord. Voorhout zal tegen een ploeg zoals Ommoord zeer goed spelen om de punten mee naar huis te nemen. Kan de ploeg van coach Peter Feenstra verrassen?

Saxenburg D1 – Catwyck D1

Catwyck verloor afgelopen week van koploper Noordwijk met 0-2 en dit weekend wacht er voor de ploeg uit Katwijk,dat 10e staat, waarschijlijk een makkelijke opgave tegen het laatste staande Saxenburg. Catwyck moet deze wedstrijd winnen, want alleen dan kan er weer voorzichtig naar boven worden gekeken.

Voorhout D1 – Castricum D1

Voor Voorhout is er komend weekend een belangrijke wedstrijd. Ze spelen namelijk tegen nummer 4 Castricum. Op die ploeg staat Voorhout vier punten achter, maar kan er bij een overwinning aansluiting worden gevonden bij de top drie en dus de promotie plekken.

Ypenburg D1 – Noordwijk D1

Tot slot is er komend weekend een ware kraker tussen het gedeeld tweede staande Ypenburg en de koploper Noordwijk. Ypenburg speelde teleurstellend gelijk waardoor het een grotere achterstand heeft opgelopen, omdat Noordwijk wel wist te winnen. Voor Ypenburg is dit misschien wel de laatste kans, mocht Noordwijk niks raars gaan doen later in de competitie, om de achterstand in te halen. Terwijl Noordwijk bij een overwinning zo bijna halverwege de competitie al stiekem kan gaan denken aan een kampioenschap. Ze staan bij winst namelijk al 4 en 7 punten voor op de nummers 2 en 3.

Foto: de Haas