Promotie kan Westland bijna niet meer ontgaan, verlies Catwyck en Hisalis

Westland kan na winst en verlies concurrentie bijna de champagne ontkurken. Hisalis ging keihard onderuit op eigen veld en Catwyck is zo goed als zeker na 1 jaar weer terug in de Vierde Klasse. 

Derde Klasse A

Catwyck H1 – Gouda H1 1-2

Catwyck Coach Arkesteijn: ”Het was een matige eerste helft, waardoor we het eigenlijk weggeven. In de tweede helft hadden we volledig de controle zonder zelf veel te creëren. Het is echt zonde dat we dit weggeven in de eerste helft onnodig.”

Door het verlies is Catwyck zo goed als zeker gedegradeerd. De hekkensluiter heeft een achterstand van 7 punten op Woerden H1, dat op een veilige tiende plaats staat.

Hisalis H1 – Weesp H1 1-7

In de top van de herencompetitie hebben Hoorn, Weesp en Muiderberg alle drie nog kans op het  kampioenschap. Deze ploegen moeten dan elke wedstrijd winnen en zo veel mogelijk doelpunten maken voor het doelsaldo. Gisteren werd Hisalis Heren 1 slachtoffer van deze dadendrang van in dit geval Weesp. De start was nog heel fraai toen JA1 invaller Jochem van Schieveen de score leek te openen. Maar de bal die hij met een fraaie backhandslag diep vanaf de achterlijn gaf bleek de achterlijn gepasseerd te hebben, zodat zijn doelpunt werd afgekeurd.

Daarna kwam Weesp goed in de wedstrijd en Hisalis kon niet voldoende tegenstand bieden. Koen Wubbe redde de eer van zijn team met zijn fraaie doelpunt  zodat de eindstand 1-7 werd.

Derde Klasse B

Krimpen H1 – Westland H1 0-2

Met nog 4 wedstrijden op het programma wist Westland Heren 1 wat het te doen stond, geen misstap maken in de eindfase van de competitie om promotie binnen te halen. Echter zijn de 4 wedstrijden geen eenvoudige wedstrijden, te beginnen met een lastige wedstrijd bij Krimpen.

Na een lastige eerste helft (0-0) werd het spelplan van de bezoekers aangescherpt en wist Bo Dekker al vrij snel de 0-1 binnen te schieten. Mathieu de Jong: “je voelt dat op zo’n moment dat het vertrouwen binnen de groep groeit”.

Even later kon Bo Dekker aanleggen voor de 0-2 en deed wat hij moest doen. In de eerste seizoenshelft was Krimpen Heren 1 naast de koploper DES de enige ploeg die wist te winnen van de mannen uit het Westland. (1-2) Mathieu de Jong: “Belangrijk dat wij dit rechtgezet hebben”.

Na de overwinning kwam er goed nieuws uit de Hoeksche Waard waar directe concurrent Prinsenbeek met 4-2 onderuit ging, zeer gunstig voor de Westlanders want het gat is momenteel 6 punten met nog 3 wedstrijden te spelen.

Westland Heren 1 kan aanstaande zondag de promotie binnen halen door op eigen veld te winnen van Dopie Heren 1.