Promovendus Cartouche verrast, jarige Dartée heeft vizier op scherp

Promovendus Cartouche komt dit jaar uit in de Hoofdklasse A. De nummer drie van vorig jaar, hdm, komt uit in poule B. Beide teams speelden gisteren hun eerste wedstrijd.

Cartouche

,,Dit is natuurlijk een resultaat waar je alleen maar van kan dromen. Het is fijn om te zien dat we hockeyend gewoon goed mee kunnen en dan ook nog de eerste twee wedstrijden weten te winnen. De jongens waren ook heel blij met deze twee overwinningen. We spelen dit jaar iets anders dan vorig seizoen en hebben met Martijn van Grimbergen en Steijn van Heijningen hebben we ook nog meer hockeyend vermogen in de ploeg. Het was een spectaculair eerste weekend.” aldus de winnende coach Tom Pijpers.

hdm

Voor de ploeg van Patrick Jacobs verliep het eerste weekend ietsje minder goed. Hdm speelde gelijk tegen SCHC en won van Union. Jacobs is daar overigens niet door van slag: ,,We zijn wel eens slechter gestart, maar ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze speelronde. De eerste wedstrijd was moeizaam, onder meer door een afgekeurde goal en een gemiste strafbal. In de slotfase pakten we toch een puntje en dat is prettig. In de tweede wedstrijd waren we bij vlagen gewoon heel goed en het is prettig dat Kieran op zijn verjaardag zijn vizier op scherp had (hij scoorde vier keer in de tweede wedstrijd).”

Uitslagen 17/12

Cartouche H1 – Schaerweijde H1 7-2
Kampong H1 – Cartouche H1 4-5
hdm H1 – SCHC H1 3-3
Union H1 – hdm H1 1-6