Puntje voor HGC, hdm verliest belangrijk duel

HGC

De herstart in de Hoofdklasse Dames begon voor hdm met een nederlaag tegen SCHC en voor HGC met een gelijkspel tegen Pinoké.

HGC

Deze wedstrijd zou eerst bij Pinoké worden gespeeld, maar daar was het veld nog bevroren. Pas in de tweede helft braken de bezoekers de wedstrijd open, na een actie over links. Tien minuten later wist topschutter Dirkie Chamberlain op fraaie wijze de gelijkmaker binnen te tikken na een snelle vrije slag.

Beide ploegen schoten weinig op met het gelijke spel, ze staan nu beide op 11 punten. Het gat met nummer vier SCHC is nu 6 punten.

hdm

Nummers drie (hdm) en vier (SCHC) namen het direct tegen elkaar op, maar helaas trok hdm aan het kortste eind.

De wedstrijd werd in verband met de vorst afgewerkt op een zandveld, omdat beide watervelden in Bilthoven niet bespeelbaar waren. De thuisploeg kwam op het zandveld op voorsprong, maar hdm kreeg vooral uit de corner genoeg kansen om gelijk te maken. De sluitpost van SCHC was echter alert en voorkwam meerdere malen een tegentreffer in de tweede helft. En zoals een oude sportwet voorschrijft, valt de treffer dan altijd aan de andere kant. Daarmee werd de eindstand 2-0.

Trainer Ivar Knotschke vind dat zijn ploeg met opgeheven hoofd naar volgende week mag kijken: ,,Het blijft lastig pushen op een zandveld. We hebben echt goed gespeeld en waren gelijkwaardig aan SCHC. Een gelijkspel was een terechte weerspiegeling geweest naar mijn idee. Het was een mooi open hockeygevecht, letterlijk tot bloedens aan toe. SCHC heeft veel kwaliteit op bepaalde posities en waren effectiever dan wij. Maar we kunnen met opgeheven hoofd naar volgende week zondag uitkijken.”

Foto: Roel Ubells