Referendum voor hockeyclub Roomburg

Hockey.nl sprak Roomburg-voorzitter Bas Pietersen over de moeilijkheden rondom de ligging en de uitbreiding van de club. De laatste ontwikkeling is een referendum op 17 maart, dat is aangevraagd door een groep buurtbewoners.

Ruimtegebrek is een probleem waar Roomburg al ruim vijftien jaar mee kampt. Met een kleine 1400 leden barst de enige hockeyclub uit Leiden bijkans uit zijn jasje. Met een nieuw plan wil Roomburg uitbreiden op de huidige locatie. Dat stuit tegen de borst van enkele bewoners in de buurt. Deze groep verzamelde genoeg handtekeningen om een referendum uit te schrijven. Op 17 maart mogen de inwoners van Leiden zich uitspreken over de plannen die onder meer Roomburg voorzien van een extra, vierde, veld.

‘Het is een raadgevend referendum. Het is aan de gemeenteraad hoe zij omgaan met de uitkomst ervan. Zij besluiten wat er gaat gebeuren’, zegt voorzitter Bas Pietersen van Roomburg, die niet is verrast dat het referendum er komt. ‘Er is een kleine, fanatieke groep die niet bereid is mee te denken over het plan. Zij zijn niet voor rede vatbaar en zien het liefst dat de hockeyclub verhuist.’

Lees de rest van het artikel op hockey.nl

Foto: Jeannet Koomans