Ring Pass blijft zonder puntverlies en deelt koppositie met Huizen

In poule A blijft Leiden steken op een punt. In poule B ging Alecto weer onderuit, maar blijft Ring Pass ook in deze speelronde ongeslagen. 

Poule A

Gooische H1 – Leiden H1 3-1
(0-1 van Brussel)

Na het gelijkspel van vorige week liep Leiden nu tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij Gooische werd het 3-1. Leiden was nog wel snel in de wedstrijd op voorsprong gekomen, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Gooische. De thuisploeg gaat na deze overwinning aan kop.

Leiden-speler Bob van Brussel: ,,Ondanks een vroege voorsprong kwam Gooische nog in de eerste helft terug tot 3-1, dat was dus ook de eindstand. In de tweede helft lieten wij veel beter spel zien dan in de eerste helft. Gooische was uiteindelijk wel de terechte winnaar. Toch biedt ons spel perspectief voor de komende dagen.”

Poule B

Ring Pass Delft H1 – Hilversum H1 2-1
(1-0 Saraber, 2-0 Oosterbaan, 2-1 Hilversum)

Ring Pass had de wedstrijd al in het eerste kwart in de tas. Martijn Saraber en Bas Oosterbaan maakte de doelpunten en dat was er een te veel voor Hilversum. Vlak voor rust deden de bezoekers nog wel wat terug, maar de gelijkmaker kwam niet meer op het scorebord.

Trainer Dirk Wils: ,,We startten goed, fel en veel hockey naar voren. Dit resulteerde ook in een aantal corners, waaruit we uiteindelijk ook scoorden. Kort daarna viel ook de 2-0. Het is zaak dat we dan doorpakken in dit soort wedstrijden, maar dat lukte helaas niet. Kort voor rust kwam Hilversum nog terug door een gescoorde corner, 2-1. Tweede helft waren we nog steeds de betere ploeg, maar dat werd niet in de score uitgedrukt. Zodoende bleef Hilversum in de wedstrijd hangen. Een terechte overwinning, al konden we het onszelf wel makkelijker maken, als we de wedstrijd eerder in het slot hadden gegooid. Voor ons een mooi punt om komende weken mee aan de slag te gaan!”

Alecto H1 – Leonidas H1 1-5

De mannen van Alecto gingen ook deze week onderuit. Leonidas bleek op de Bloemerd met 1-5 te sterk. De ploeg uit Leiderdorp staat na twee wedstrijd met 0 punten onderaan.