Ring Pass en Cartouche bekeren verder, nipte uitschakeling voor Leiden en Zoetermeer

Het Gold Cup avontuur was voor drie ploegen van korte duur. Leiden, Zoetermeer en Alecto strandden in de eerste ronde. Cartouche en Ring Pass bekeren verder.

Leonidas H1 – Ring Pass H1 1-2
(0-1 Caspers, 0-2 Caspers, 1-2 Leonidas)

Voor rust werd er niet gescoord door beide ploegen, maar werd de wedstrijd wel gaandeweg beter. Dat resulteerde na rust in de doelpunten van Jochem Caspers en de bijbehorende voorsprong voor Ring Pass. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg nog wel de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat.

Ring Pass-coach Dirk Wils: ”In het begin was het tempo laag en waren we slordig aan de bal. In het tweede en derde kwart kwam er meer snelheid in het balbezit en meer felheid in de press. Dat resulteerde in twee doelpunten. Daarna hebben we weinig weggegeven. Nu op naar zondag tegen Push en hopelijk een uitdagende tegenstander in de volgende ronde.”

Berkel-Rodenrijs H1 – Leiden H1 2-1
(0-1 Mank, 1-1 HBR, 2-1 HBR)

Op bezoek bij Berkel kwam Leiden op voorsprong. De ploeg kreeg een strafcorner die terecht kwam op een voet op de doellijn. Quinten Mank scoorde vervolgens uit de verkregen strafbal. Leiden kon die voorsprong niet meenemen naar de rust. Na rust is het een spannend duel, dat Berkel pas in de laatste minuut naar zich toe kon trekken.

Leiden-speler Bob van Brussel: ”Berkel heeft was een stuk gretiger dan wij gisteravond en hebben daarom verdiend gewonnen.”

Zoetermeer H1 – Reigers 1-2
(1-0 Bosman, 1-1 Reigers, 1-2 Reigers)

Hoewel de wedstrijd in de eerste helft gelijk opging, kwam alleen Zoetermeer tot score. De treffer kwam uiteraard van de stick Thijmen Bosman. In de tweede helft ging het vervolgens in 5 minuten mis en het lukte Zoetermeer vervolgens niet meer om gelijk te maken.

Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog: ,,We misten een hele grote kans op de 2-0 in de tweede helft. Daarna speelden wij 5 minuten slecht en leverden we te veel ballen in. Toen incasseerden we ook de twee doelpunten.

Alphen H1 – Cartouche H1 1-3
(0-1 Stomps, 0-2 Stomps, 0-3 Alewijnse, 1-3 Alphen)

Boris Stomps was net als afgelopen zondag belangrijk in het bekerduel van gisteravond. Nadat hij in de eerste helft de score had geopend uit een strafcorner, was hij in de tweede helft ook trefzeker met een velddoelpunt. Guus Alewijnse scoorde de laatste goal van Cartouche, dat daarna nog wel een tegentreffer moest incasseren.

Alecto H1 – Victoria H1 2-5