Ring Pass geeft voorsprong uit handen, Alecto pakt eerste punt

Een slechte start voor de teams uit de Overgangsklasse A, na twee speelrondes staan Alecto en Leiden op de onderste twee posities. In Poule B verliep de tweede speelronde niet goed.

Poule A

Push D1 – Leiden D1 2-1
(0-1 de Boer, 1-1 Push, 2-1 Push)

Leiden was gewaarschuwd na de nederlaag van Alecto tegen Push. Toch begon de ploeg goed en kwamen zij op een 0-1 voorsprong via de stick van Annick de Boer. Helaas was de thuisploeg in het restant van de wedstrijd effectiever waardoor zij er vandoor gingen met de overwinning.

Leiden-trainer Robbert van der Peppel: ,,Ik vond ons 3 van de 4 kwarten van de wedstrijd beter. Dus ik denk dat we te weinig hebben gekregen.”

Voordaan D1 – Alecto D1 1-1
(1-0 Voordan, 1-1 Croon)

Een weinig spectaculair duel tussen Voordaan en Alecto voor het publiek. In de eerste helft werd er namelijk niet gescoord. Na rust veranderde dat, want de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong na een velddoelpunt. In datzelfde kwart wist Alecto de gelijkmaker te vinden na een strafcorner. Dat was tevens de eindstand.

Alecto-trainer Ronald Brouwer: ,,Wij zijn ons goed aan het ontwikkelen en ik vond de uitslag geflatteerd en ook de arbitrage drukte behoorlijk zijn stempel op de wedstrijd. In het eerste kwart moesten we er met wat variaties nog even inkomen. Dat ging in het tweede kwart al een stuk beter. In het derde kwart beheersten wij de pot. Iedereen was goed gefocust, ook bij het tegendoelpunt en wat missers. Met een gelijkspel wordt het laatste kwart altijd ‘do-or-die’, daarin kunnen we wat beter onze kop koel houden. Ik heb van de eerste tot de laatste seconden energetisch en krachtig spel gezien. Het was knap en hard werk.”

Poule B

Ring Pass Delft D1 – Oss D1 2-2
(1-0 de Vries, 2-0 Porter, 2-1 Oss, 2-2 Oss)

Ring Pass begon uitstekend aan het duel met Oss en liep in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong. Maaike de Vries en Lila Porter kwamen op het scorebord. De thuisploeg stevende langzaam af op de overwinning, maar vlak voor tijd ging het toch helemaal mis. Oss tekende 6 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer en sleepte via een uitspeelcorner zelfs een puntje uit het voor.

Een flinke domper voor de ploeg van Sjoerd Woelders: ,,De eerste helft hebben we goed gespeeld, maar hadden we meer moeten scoren. De tweede helft hebben we slecht gespeeld. Het verschil tussen die twee helften is te groot en daar moeten we van leren.”

Xenios D1 – Cartouche D1 5-2
(1-0 Xenios, 2-0 Xenios, 2-1 Fois, 3-1 Xenios, 4-1 Xenios, 4-2 Otten, 5-2 Xenios)

Ook het tweede duel van Cartouche ging onderuit, ditmaal tegen Xenios. De thuisploeg veroverde door de zege de koppositie in poule B. Cartouche staat na twee speelronde juist op de laatste plaats.

De ploeg van Jasper Kokx moest het hele duel in de achtervolging: ,,We zijn vandaag op efficiëntie gepakt. Elke onoplettendheid werd meteen afgestraft. Daardoor liepen we continu achter de feiten aan. Nu moeten wij onze wonden likken en op naar volgende week.”