Rondje langs de velden: 12 november

U had nog een aantal wedstrijden te goed vanuit de verschillende klasses. Alecto speelde een kraker tegen Weert. De dames in de Eerste klasse kenden een weinig succesvol weekend. Kieviten kon bij een overwinning afstand nemen van hekkensluiter Spijkenisse.

Overgangsklasse (D)

Alecto D1 – Weert D1 3-3
(1-0 Koster, 1-1 Weert, 2-1 Steenbrink, 2-2 Weert, 3-2 Kemp, 3-3 Weert)

Alecto kwam drie keer op voorsprong, maar gaf dat ook drie keer weg en dat alles in de eerste helft. Jaïr Levie (Alecto) was na afloop niet te spreken over het niveau van zijn ploeg. ,,We hadden niet verwacht dat we zo slecht zouden spelen in deze belangrijke wedstrijd. Er waren te veel speelsters die hun niveau niet haalden en dat is jammer, want we kwamen drie keer op voorsprong maar hebben daar niet langer van kunnen genieten dan een paar minuten.”

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, mede dankzij een aantal goede reddingen van keepster Marije Zeven.

Eerste klasse (D)

Hudito D1 – Phoenix D1 0-1

De kleinst mogelijke nederlaag voor de dames van Hudito dit weekend. Phoenix uit Zeist kwam op bezoek en won met 0-1. Hudito vinden we daarom terug onderaan de middenmoot.

Zwart-Wit D1 – DSHC D1 2-1
(1-0 Zwart-Wit, 1-1 Cleton, 2-1 Zwart-Wit)

DSHC kwam pas na de rust op dreef, nadat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong was gekomen. De keeper van diezelfde thuisploeg speelde uitstekend, waardoor het DSHC niet lukte de 1-2 te maken. Die viel later wel aan de andere kant. ,,Ons spel wordt steeds meer verzorgd. We schakelen ook makkelijker tussen systemen, maar het is zuur dat de resultaten achterblijven. Desondanks is de sfeer binnen het team goed en maken we iedere week stappen”, aldus DSHC-coach Wils.

Craeyenhout D1 – Schiedam D1 2-2
(1-0 Kuijsten, 1-1 Schiedam, 1-2 Schiedam, 2-2 van den Hoef)

Craeyenhout speelde voor de tweede keer gelijk dit seizoen, ditmaal tegen Schiedam. De ploeg van Mark Langemeijer kwam op voorsprong tegen de fusieclub, maar gaf die uit handen. Het lukte Craeyenhout toch om op gelijke hoogte te komen. In de shoot-outs die volgde was de hoofdrol voor keepster Daan Buursen. Zij stopte drie van de vier shoot-outs, haar teamgenoten scoorden allemaal. Zo pakte Craeyenhout toch nog twee punten.

Tweede klasse (H)

HDS H1 – Schiedam H1 1-4
(0-1 Schiedam, 1-1 Kester, 1-2 Schiedam, 1-3 Schiedam, 1-4 Schiedam)

HDS-coach Kuijvenhoven: ,,Een goede eerste helft, maar een zwakke start van de tweede helft. Daardoor kwamen we direct op een 3-1 achterstand. Wij besloten toen meer druk te geven, maar dat zorgde er ook voor dat de ruimtes groter werden. Daardoor verloren we uiteindelijk met 1-4.”

Derde klasse (H)

Kieviten H1 – Spijkenisse H1 3-2
(1-0 van Rijn, 2-0 Pulles, 3-0 Segeren, 3-1 Spijkenisse, 3-2 Spijkenisse)

Een spannende wedstrijd voor Kieviten in de kraker van de Derde klasse. Bij een overwinning zou Kieviten een flinke afstand nemen van de onderste twee ploegen, waaronder hekkensluiter Spijkenisse. Kieviten begon voortvarend aan de wedstrijd en stond met rust 2-0 voor. Na rust kwam daar nog een derde treffer bij. Spijkenisse ging daarna op zoek naar aansluiting en die kwam er. De ploeg kreeg een hoop strafcorners, maar kwam slechts tot 3-2. De punten bleven daardoor in Wassenaar.

Foto: Remco van Oosterom