Rondje langs velden Dames

Marleen Vroman heel belangrijk voor Hudito in Delfts onderonsje. Ring Pass ziet concurrenten punten pakken, maar verliest zelf. De bollenstreekderby prooi voor Hisalis. Kieviten komt na achterstand knap terug en Catwyck wint in Den Haag van HDS. 

Overgangsklasse

MOP D1 – Ring Pass D1 3-1 (1-0 MOP, 2-0 MOP, 3-0 MOP, 3-1 Schapers)

Eerste Klasse Dames

Hudito D1 – DSHC D1 3-2 (1-0 Huiskens, 1-1 van der Elst, 2-1 Vroman, 3-1 Vroman, 3-2 van der Elst)

Hudito coach Marc Knigge: ”Lekkere en belangrijke punten voor ons. Want zo nemen wij afstand van DSHC en Breda. Ik vond het een terechte overwinning want wij hadden het beste veldspel.”

DSHC coach Dirk Wils: ”We komen verdiend op 1-1 en hadden goede kansen op de 1-2. Helaas weer een discutabele hoog ingeslagen strafcorner die werd goedgekeurd. Daarna heel snel 1-3 en leek het beslist. We wisten de rug nog te rechtten en door een rake strafcorner werd het 3-2. Helaas te weinig tijd daarna om de gelijkmaker te verwezenlijken. Er had meer ingezeten, maar helaas was het vandaag net niet genoeg.”

Houten D1 – Craeyenhout D1 2-1 (1-0 Houten, 1-1 Romy de Jonge, 2-1 Houten)

Rolf Sanders de nieuwe interim coach van Craeyenhout: ”Gister een redelijke wedstrijd gespeeld. Houten kreeg over het geheel meer kansen en speelden beter dan wij. Het is helaas niet gelukt om nog een puntje te stelen.”

Tweede Klasse

Gouda D1 – Roomburg D1 0-1 (Paardekoper) 

Geen makkelijke wedstrijd, maar wel een overwinning voor de Leidenaren. Pas een kwartier voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd. Roomburg speelster Gordijn: ”Het was een lastige wedstrijd op een zandveld en daarnaast was het ook warm.”

IJssel D1 – Forescate D1 3-7 (0-1 Raap, 0-2 van Zonneveld, 1-2 IJssel, 1-3 Zonneveld, 1-4 Raap, 2-4 IJssel, 2-5 Wegner, 2-6 Morsch, 3-6 IJssel, 3-7 Schonk)

Forescate begon fel aan de wedstrijd en kwam snel op een 0-2 voorsprong. Daarna kwam IJssel terug in de wedstrijd, maar de ploeg uit Voorschoten bleef de betere ploeg. In de tweede helft maakte IJssel het duel fysieker en het gevolg was kaarten aan de kant van IJssel. Uiteindelijk liep Forescate uit naar 7-3 en kwam het niet in de problemen.

Milou Raap speelster van Forescate: ”Deze stijgende lijn moeten we vasthouden naar zondag als wij tegen Roomburg spelen.”

Westland D1 – Pollux D1 1-2 (1-0 Petri, 1-1 Pollux, 1-2 Pollux)

Derde Klasse

Ommoord D1 – Kieviten D1 2-5 (1-0 Ommoord, 2-0 Ommoord, 2-1 van Eijk, 2-2 Harkink, 2-3 van Wissen, 2-4 van Eijk, 2-5 de Roos)

Coach Daan van der Graaf: ”Eerste helft was ondanks ons betere veldspel heel laf. We creëerde kans op kans, maar scoren bleef uit. In de tweede helft waren we in staat vol gas te gaan. Trots op de meiden, goed terug geknokt in de wedstrijd.”

Castricum D1 – Pijnacker D1 5-0

”De eerste 5 á 10 minuten was het het aanzien nog waard van ons team. Daarna kwam er de klad in. Het liep ineens niet meer zoals het team normaal speelt. Het was gewoon een collectieve offday. Er zakten er een paar door het ijs waardoor ik het hele team niet uit deze impasse kon halen. Ik moet er ook bij zeggen dat Castricum er ook wel hard voor werkte en daarmee zeg ik ook wel terecht gewonnen. Wij hebben geen 1 corner gehad. Zij 5 of 6 die wij wel elke keer goed verdedigden. Maxime Booi loopt ze er echt allemaal uit en dat mag ook wel gezegd worden. Tegen het team ook gezegd deze wedstrijd heel snel te vergeten en dinsdag heel snel weer naar ons spel”, aldus Pijnacker coach Albert Monpellier.

Voorhout D1 – Hisalis D1 1-2 (1-0 Voorhout, 1-1 van Bochove, 1-2 van Bochove)

Hisalis is uiterst dominant in de eerste helft, maar vergeet dat uit te drukken in de score. De ploeg van Robert Noall kwam maar liefst 30 keer in de vijandelijke cirkel. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Daarna was het woord toch aan Hisalis. Tess van Bochove scoorde tweemaal en stelde de overwinning veilig. ,,Ik ben blij dat we hebben gewonnen, maar het was ook niet onterecht geweest als de uitslag een stuk groter was geweest. Dat we zoveel kansen hebben gekregen kwam overigens door de dames zelf. Zij hebben de hele wedstrijd hard gewerkt. Daarnaast hadden wij twee invallers, de zusjes Bente de Haas (MB1) en Linde de Haas (MA1). Het was mooi om te zien dat zij in hetzelfde tempo mee konden komen. ”, aldus Robert Noall.

HDS D1 – Catwyck D1 0-1 (van der Plas)

Na 1 minuut viel al de enige treffer van de wedstrijd. Coach Westerduin van Catwyck: ”Ik had de meiden gezegd dat dit soort wedstrijd niet op kwaliteit, maar op inzet worden gewonnen en dat hebben ze gedaan. In de tweede helft hadden wij het zwaar en had HDS het betere van het spel. Gelukkig hebben we eindelijk een keer de nul weten te houden. Dit was tevens de laatste wedstrijd van Eva Klaassen, want zij gaat naar Australië.”