Rondje langs de velden: DSHC verliest koppositie, dames OVK verliezen

Weinig succes in de Overgangsklasse voor KZ en Ring Pass. Ook de teams in de Tweede klasse kenden een weinig succesvolle speelronde.

Overgangsklasse B

Ring Pass D1 – Almere D1 0-2

,,We konden hockeyend goed mee en hebben hen een groot deel van de wedstrijd naar achter weten te drukken. Bovendien hebben we meer kansen en corners gecreëerd dan zij. Alleen als je niet weet te scoren, dan win je ook niet. Ik vind Almere overigens de sterkste tegenstander van de competitie”, aldus verliezend-coach Martijn Akkermans.

KZ D1 – Push D1 0-3

Een matige middag voor KZ dat dat met 0-3 verloor van Push. Toch vond KZ-coach Bastiaan Bunnik die uitslag niet geheel terecht: ,,Het klinkt misschien gek na een 0-3 nederlaag, maar we waren op zijn minst gelijkwaardig. Push strafte onze fouten vandaag drie keer heel effectief af.”

Tweede klasse B

Derby H1 – Pijnacker H1 5-1
(1-0 Derby, 1-1 Baydil, 2-1 Derby, 3-1 Derby, 4-1 Derby, 5-1 Derby)

Jack Jacobs: ,,Hoewel de uitslag wat geflatteerd is, moeten wij onze doelstelling misschien wat bijstellen. Gister hadden we fases waar bij ons echt helemaal niets lukte en de tegenstander wel.”

Dordrecht H1 – DSHC H1 1-1
(1-0 Dordrecht, 1-1 van Kuik)

Een pijnlijke uitglijder van DSHC bij promovendus Dordrecht. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op 1-0 en gooide vervolgens de pot dicht. Vijf minuten voor tijd kwam DSHC, via topscorer van Kuik op gelijke hoogte, maar die treffer kwam te laat om het tij echt te keren.

DSHC-trainer Rens Kauffmann: ,,Het lukte ons na de 1-0 niet om door hun verdediging te breken. In de tweede ging het beter en kwam Dordrecht slechts eenmaal in onze cirkel. Het is jammer dat de ploeg die wilde hockeyen niet heeft gewonnen, maar toch moet ik Dordrecht een compliment geven. Het is niet mijn spelletje, maar ze voerden het goed uit en werkten hard.

Barendrecht H1 – HDS H1 5-1
(1-0 Barendrecht, 1-1 Verkaart, 2-1 Barendrecht, 3-1 Barendrecht, 4-1 Barendrecht, 5-1 Barendrecht)

Ook tegen koploper Barendrecht wilde het niet vlotten bij de mannen van HDS. In de eerste fase leek het er nog even op als HDS het de thuisploeg lastig kon maken. Nadat zij op een 1-0 achterstand waren gekomen, kwamen zij weer langs zij. Barendrecht kwam nog voor rust op een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft liet Barendrecht zien waarom zij een stuk hoger staan dan HDS en liepen uit naar 5-1. Daar bleef het vervolgens bij.

Paul Kuijvenhoven: ,,Na een sterke fase van hun kant konden wij het initiatief overnemen. Na de rust was er weinig over van de structuur waardoor we met 5-1 verloren.”