Sander van Oostveen van grote waarde voor Rijswijk H1

In de Eerste klasse waren afgelopen weekend maar liefst drie streekderby’s. Rijswijk, Zoetermeer en Leiden speelden alle drie tegen elkaar. Koploper Alecto moest het opnemen tegen Pollux en Barendrecht.

Derby’s

Rijswijk werd de grote winnaar van de dag. De wedstrijd tegen Zoetermeer werd met 7-2 gewonnen, en tegen Leiden trokken zij ook aan het langste eind. ,,Deze twee wedstrijden waren denk ik de beste wedstrijden in de zaalperiode. Tegen Zoetermeer vlogen we uit de startblokken en kwamen razendsnel op een 3-0 voorsprong. Daarna moeste we vier wedstrijden wachten en was het lastig om ons op te laden. We begonnen slap aan de wedstrijd, maar bleven ons eigen spel spelen wat leidde tot een 6-2 overwinning. Sander Oostveen was bij ons van grote waarde, hij scoorde maar liefst zes doelpunten. Volgende week nemen we het op tegen Alecto en IJssel  en als we dan net zo goed spelen kunnen dat twee hele leuke potjes worden”, aldus Rijswijk-coach Declan van Heesen.

Rijswijk H1 – Zoetermeer H1 7-2
Rijswijk H1 – Leiden H1 6-2
Leiden H1 – Zoetermeer H1 3-5

Alecto

Koploper Alecto ging in 2018 verder met waar in het 2017 was gebleven. De Leiderdorpse formatie won wederom tweemaal en staat nu op kop met 18 punten uit zes wedstrijden. IJssel en Rijswijk zijn met respectievelijk 12 en 9 punten in de achtervolging, maar speelden wel twee wedstrijden minder.

Alecto H1 – Pollux H1 4-3
Barendrecht H1 – Alecto H1 3-6

Stand Eersteklasse 0108