Spannende wedstrijden voor Noordwijk en Hisalis, eerste overwinning voor Pijnacker

Spannende wedstrijden in de eerste speelronde van het seizoen. Noordwijk en Hisalis speelde in een spannende wedstrijd gelijk. Pijnacker kende een goed begin van het seizoen.

Poule A

Maarssen D1 – Noordwijk D1 3-3 (1-0 van der Meer, 2-0 Falk, 2-1 Maarssen, 3-1 Lisa, 3-2 Maarssen, 3-3 Maarssen)

Noordwijk ging goed van start in de eerste competitiewedstrijd. De ploeg kwam voor rust op een 2-0 voorsprong, maar incasseerde vervolgens wel een tegentreffer. In de tweede leek er na de 3-1 geen vuiltje aan de lucht, totdat de thuisploeg een strafcorner kreeg en de aansluitingstreffer wist te maken. Een spannende slotfase volgde waarin Maarssen tegen het einde toch wist te scoren.

Loenen D1 – Hisalis D1 2-2 (0-1 van Bochove, 0-2 van Bochove, 1-2 Loenen, 2-2 Loenen)

Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Cas Dame trad het eerste dameselftal van Hisalis in Loenen aan voor de eerste wedstrijd in de hockeycompetitie.

Hisalis startte gedreven en zette volle druk op de tegenstander. Loenen leek geen antwoord hierop te hebben waardoor de bezoekers veel kansen kregen, die vooralsnog niet verzilverd werden. Uiteindelijk wist Loenen toch een paar keer uit te breken en er kwam een gevaarlijke voorzet van de linkerachterlijn richting tweede paal. Maar Hisalis keeper Laura Vos wist de hoge bal met een snoekduik uit haar doel te tikken.

Hierna kreeg Hisalis aan de andere kant van het veld  meerdere strafcorners mee, waarbij de eerste door Tess van Bochove hard in de rechterhoek geslagen werd: 0-1. Niet veel later was het weer raak, opnieuw  Tess van Bochove sloeg de bal zo hard in dat de deze via de legguards van de Loenense keeper het doel in vloog. Met deze 0-2 voorsprong voor Hisalis gingen beide ploegen de rust in.

Na rust leken de kansen te keren; nu was het Loenen dat aandrong en Hisalis raakte de controle over het spel kwijt. Keepster Laura Vos verrichtte nog meerdere reddingen, maar twee uitbraken van Loenen werden toch omgezet in doelpunten tegen. Hisalis streed tot de laatste minuut om alsnog de volle winst binnen te halen maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met gelijkspel: 2-2.

Poule B

Pijnacker D1 – Bleiswijk D1 4-2 (0-1 Bleiswijk, 1-1 Hermans, 2-1 Luscuere, 3-1 Luscuere, 3-2 Bleiswijk, 4-2 Hermans)

Een zenuwachtig begin van de dames van Pijnacker, wat resulteerde in een achterstand. Pijnacker herpakte zich vervolgens en scoorde maar liefst driemaal. Toch wist Bleiswijk een aansluitingstreffer te maken. Dat leverde een spannend slot op. Een verkregen strafbal werd uiteindelijk verzilverd door Jamie Hermans. Haar tweede treffer gooide de wedstrijd in het slot.

Simon Nusse: ,,De zenuwen zaten er goed in. Bij de 0-1 stonden we als collectief te slapen. Daarna deden we wat van ons werd verwacht en lieten we onze snelheid en talent mooi zien. Ik ben blij met de veerkracht van de dames, die met een nieuwe selectie toch de eerste punten het seizoen pakken tegen een gegroeid team uit Bleiswijk.”

Derby D1 – HDS D1 2-0

Ommoord D1 – Catwyck D1 2-0