Subtopklasse (D): Dubbele zege voor dames Alecto, 4 punten voor Zoetermeer

In poule A kwam de koploper niet in actie, maar alle ploegen uit de regio wel. Dat leverde twee streekderby’s op. De eerste tussen Alecto en Hudito en de tweede tussen Rijswijk en Zoetermeer.

Uitslagen

Berkel D1 – Alecto D1 3-5
Alecto D1 – Hudito D1 2-1
Berkel D1 – Hudito D1 1-3

Schiedam D1 – Zoetermeer D1 2-2
Rijswijk D1 – Zoetermeer D1 1-6
Rijswijk D1 – Schiedam D1 2-3

Reacties

Alecto

Twee overwinningen in één weekend leidde tot tevredenheid bij coach Tembi Schneider: ,,Tegen Hudito begonnen wij stroef. Annick heeft ons lekker in de wedstrijd gehouden. Ook de paal heeft ons gered en nog een redding op de lijn van Croon. We moesten duidelijk weer even in het ritme komen. En Hudito heeft ook gewoon lekker gespeeld. We kwamen 0-1 achter, maar speelden beter in de tweede helft. Daardoor wisten wij de achterstand om te buigen.

Tegen Berkel hadden wij het vorige keer enorm lastig. Gister was de eerste helft erg degelijk en productief. Tweede helft kakte het een beetje in waardoor we makkelijk doelpunten weggeven. Gelukkig was Pien Nieboer lekker op dreef! Zij was gister verantwoordelijk voor meer dan de helft van de doelpunten die we gemaakt hebben.”

Zoetermeer

De ploeg van Mark Langemeijer hield 4 punten over aan het vierde speelweekend en staat daardoor gedeeld tweede met Alecto. Mark Langemeijer: ,,De wedstrijd tegen Rijswijk was absoluut onze beste wedstrijd tot nu toe. Tegen Schiedam hadden wij meer balbezit, maar waren zij zeer effectief. Voor nu ben ik tevreden met de 2-2.”

Rijswijk

Geert Dickhoff: ,,De eerste wedstrijd tegen Schiedam waren we goed en liep het ook lekker. De tweede helft hadden we een stuk minder initiatief en dan wordt het moeilijk. Zoetermeer was in de tweede helft gewoon beter en feller. Dan kom je er eigenlijk niet aan toe en kunnen ze erg makkelijk en snel scoren.”

WhatsApp Image 2020-01-13 at 14.07.00

Foto: Frank Ideler