Subtopklasse (H): Zoetermeer grote winnaar in ‘derbyweekend’

Omdat de heren van Leonidas deze speelronde vrij waren, stonden er louter derby’s op het programma in de Subtopklasse A. Zoetermeer nam het op tegen Hudito en Rijswijk. Ring Pass tegen Leiden en Alecto.

Uitslagen

Zoetermeer H1 – Hudito H1 5-2
Zoetermeer H1 – Rijswijk H1 6-2
Hudito H1 – Rijswijk H1 2-8

Leiden H1 – Alecto H1 2-3
Leiden H1 – Ring Pass H1 2-4
Alecto H1 – Ring Pass H1 3-5

Reacties

Zoetermeer

Zoetermeer is na 6 wedstrijden nog steeds ongeslagen en won ook dit weekend overtuigend. Rutger den Hartog: ,,Twee degelijke overwinningen tegen 2 ploegen die niet wilde hockeyen. Mooi om te zien dat deze hele jonge groep het geduld weet op te brengen en de wedstrijden rustig naar zich toetrekt. Tegen Rijswijk stond het 3-2 bij rust en was de eerste helft nog wat te geforceerd. Hudito trok zich ver terug, daar stond het 3-0 bij rust. In de tweede helft startten wij te behoudend en kregen we twee tegengoals.Gaat zeker goed tot nu toe, maar met Alecto, Leonidas en Ring Pass in de volgende 3 wedstrijden is er absoluut nog niks beslist. Daarna kan het er zomaar helemaal anders uitzien.

Ring Pass

Met twee overwinning staat Ring Pass op de tweede plaats. Coach Dirk Wils was tevreden: ,,Gister een hele degelijke avond gehad met de jongens. Eerste wedstrijd tegen Alecto eindigde in 5-3. Eigenlijk nooit in de problemen geweest, vanaf minuut één zaten wij er bovenop en bepaalde wij het tempo. Helaas een paar kleine fases van verslapping, maar die kwamen we goed door. Tegen Leiden eigenlijk hetzelfde verhaal, al legde we begin tweede helft Leiden over de knie en liepen we uit tot 4-1. Eindstand 4-2. Ik heb stukken beter zaalhockey gezien dan voor de kerst! Ook mooi dat er twee A-junioren mee hebben gedaan en mee konden met het niveau. Als we nu ook nog wat efficiënter worden in de aanvallende cirkel zullen we nog maar weinig punten gaan morsen!

LOHC

Leiden speelden twee spannende wedstrijden tegen Alecto en Ring Pass. De ploeg van Norbert Nederlof was er, net als de afgelopen speelrondes, weer heel dichtbij. Nederlof: ,,Het was twee keer erg close. We hebben hard gewerkt, maar waren een beetje ongelukkig. De tegenstanders waren natuurlijk ook gewoon goed.”

WhatsApp Image 2020-01-13 at 14.34.10

 

Foto: Frank Ideler