Succes voor alle regioteams in Derde Klasse

Kieviten D1 promoveert naar de Tweede Klasse, de overige teams in de Derde Klasse Dames wisten afgelopen zondag te winnen. 

Derde Klasse A

Hisalis D1 – Heerhugowaard D1 7-0

Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Heerhugowaard op het programma van Hisalis D1. De uitwedstrijd tegen Heerhugowaard had Hisalis met 0-3 gewonnen.

Direct vanaf de start kreeg Hisalis al veel kansen. De thuisploeg zette veel druk op de tegenstander, waardoor ze veel opbouwende acties van Heerhugowaard wisten te onderscheppen. De kansen werden echter niet goed afgemaakt, bovendien stond er een sterke keeper van Heerhugowaard in de goal die meermalen goed ingreep. Gelukkig voor Hisalis viel dan toch vrij snel  de 1-0, doordat Michelle Wijnhout scherp klaar stond op de stip en in de rebound wist te scoren. Na nog vele kansen viel uiteindelijk, vlak voor rust, de 2-0 door een mooie actie van Tess van Bochove die ze zelf wist af te maken.

Al snel in de tweede helft viel de 3-0 door een sterke aanname gevolg door een gecontroleerde hoge push op goal van Anne van Tol.  Tess van Bochove breidde de score uit tot 5-0 met twee doelpunten, de één vanuit de strafcorner en de ander vanuit een goede aanval. De 6-0 viel doordat Saskia Joosten een harde flats de cirkel in gaf, terwijl er mooi ruimte werd gemaakt. Anne van Tol stond precies daar gepositioneerd klaar om de bal te ontvangen en wist  de bal gedecideerd over de keeper heen de goal in te tippen.

De laatste goal werd gescoord vanuit een strafcorner, waarbij Dominique Hoogendoorn hard en strak de bal op de plank sloeg, wat zorgde voor een prachtige eindstand van 7-0.

Catwyck D1 – Baarn D1 4-3 (0-1 Baarn, 1-1 Ouwehand, 2-1 v Dijk, 2-2 Baarn, 3-2 Zwanenburg, 3-3 Baarn, 4-3 Mieras)

Catwyck kwam achter op eigen veld, maar door een heerlijk backhandschot van Fleur Ouwehand werd het gelijk. Zowel Baarn als Catwyck scoorden nog een goal, met 2-2 gingen beide teams dan ook rusten. In de tweede helft was Catwyck de gelukkige en maakte Mieras de beslissende goal.

”Het was een heerlijke pot hockey, waarbij beide team volop op de aanval speelden. Ik heb echt genoten”, aldus de winnende coach Westerduin.

Derde Klasse B

Scoop D1 – HDS D1 1-2 (1-0 Scoop, 1-1 Schoon, 1-2 Doesema)

HDS coach Feenstra: ”Het was een moeilijke pot vanwege het weer en een heel lastig veld. Maar we hebben hard geknokt en lekker drie punten meegenomen. De winnende goal was echt een super mooie van Femke Doesema.”

Pijnacker D1 – Bleiswijk D1 6-2

Foto: Sam Hoekstra