,,Tactiek en techniek gaan pas tellen bij voldoende focus en energie”

De eerste wedstrijden in de Hoofdklasse zijn achter de rug. HGC en hdm speelden tegen Kampong, Amsterdam, Union en Laren. De resultaten waren voor beide ploegen nog niet optimaal.

hdm

Hdm won in de eerste wedstrijd vrij eenvoudig van Union, maar had het daarna tegen Laren erg lastig. Dat zag hdm-coach Ivar Knotschke: ,,De eerste wedstrijden speelden wij goed en konden wij vanuit de controle en discipline op de juiste momenten toeslaan. Dat leverde een mooie overwinning op. In de tweede wedstrijd tegen Laren, die met veel energie aan de wedstrijd begonnen, kwamen wij met 3-0 achter. Dan loop je vervolgens achter de feiten aan en probeer je de boel te repareren. Dat leek nog even te gaan lukken, want we kwamen terug tot 3-2. Helaas viel het daarna voor ons niet de goede kant op en scoorde zij 4-2. Wij moesten vervolgens wat meer risico gaan nemen en dat werd goed afgestraft door Laren. De les die wij gister hebben geleerd is dat tactiek en techniek pas gaan tellen als er genoeg energie en focus is.”

HGC

Promovendus HGC kende geen goede start van het zaalseizoen. Het Utrechtse Kampong was met 1-7 te sterk voor de ploeg van Robbert-Jan de Vos. In de wedstrijd daarna won Amsterdam met 3-1. Anne Abendorth en Luna Fokke waren scoorden in allebei een eretreffer.

Uitslagen 17/12

HGC D1 – Kampong D1 1-7
Amsterdam D1 – HGC D1 3-1
Union D1 – hdm D1 1-6
hdm D1 – Laren D1 2-6

Foto: Roel Ubels