Teleurstelling na nipte nederlagen en een gelijkspel in Overgangsklasse (D)

Het was niet de meest enerverend speelronde van de competitie voor de ploegen in de Overgangsklasse. Er werd weinig gescoord, behalve bij Ring Pass, en alleen Leiden pakte een punt (zonder te scoren).

Poule A

Alecto D1 – Helmond D 1-2
(0-1, 1-1 Croon, 1-2)

In de eerste helft opende Helmond de score met een treffer uit een strafcorner. Nog voor rust kwam ook Alecto tot scoren via een corner, Carlijn Croon maakte de treffer. Na rust wilde de bal er niet in voor de thuisploeg die onder meer de paal en de lat raakten. De goal moest dan aan de andere kant wel vallen dat gebeurde ook.

Alecto-aanvoerder Karlijn Koster: ”De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Wij kregen na de 1-1 goede kansen, maar helaas vloog hij er aan de onze kant in. Hierdoor hebben wij geen punten en dat is balen. Een gelijkspel was terecht geweest gezien het wedstrijdbeeld.”

Alecto staat na de nederlaag tegen Helmond op de tiende plaats, maar gelukkig voor de ploeg uit Leiderdorp staat de nummer vijf slechts drie punten hoger. Aankomend weekend spelen zij tegen diezelfde nummer 5 Gooische.

Leiden D1 – Beuningen D1 0-0

Trainer Robbert van de Peppel was na duidelijk over de gespeelde wedstrijd: ”We hebben erg matig gespeeld en onze kansen niet afgemaakt.” Leiden is terug te vinden op plaats 8 met 5 punten uit 5 duels.

Poule B 

Cartouche D1 – Alliance D1 0-1

Cartouche verloor van Alliance en blijft daardoor steken op 6 punten uit 5 wedstrijden en staat daarmee op plaats zeven.

Cartouche-trainer Jasper Kokx: ”Ondanks dat we erg slordig waren, hebben we toch nog genoeg kansen gehad om te scoren. We hadden in mijn ogen dan ook minstens een punt verdiend.”

Schiedam D1 – Ring Pass Delft D1 4-3
(1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1 Stange, 4-2 van Heemskerck, 4-3 de Vries)

De dames van Ring Pass wachten nog altijd op hun eerste overwinning, want afgelopen zondag werd er verloren van Schiedam. De bezoekers kwamen op een 4-1 achterstand in het derde kwart en kwamen nog terug tot 4-3 in het laatste kwart maar verloren wederom. Ring Pass staat met 2 punten onderaan in poule B.

Foto: Ed Patijn