Top 5 Eerste Klasse Heren schrijven alle drie punten bij

De topploegen konden alle drie punten bijschrijven in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Bij Roomburg ziet coach Eikenhout progressie. Groen-Geel ging onderuit in Oosterhout. 

Pollux H1 – Rijswijk H1 2-3
(1-0 Pollux, 1-1 Smeele, 1-2 Beijer, 2-3 de Haan, 3-2 Pollux)
Rijswijk won net aan bij de hekkensluiter. Door de overwinning staat de ploeg van interim coach Poillot op een keurige vijfde plaats en dat is knap te noemen, omdat de ploeg vorig jaar een niveau lager uitkwam. Interim coach Poillot: ”Het was een rommelige wedstrijd en tijd voor winterstop.”

Ommoord H1 – Ring Pass H1 1-4
(0-1 Caspers, 0-2 Cruz Delgado, 0-3 Caspers, 1-3 Ommoord, 1-4 Cruz Delgado)
De volle buit uit 12 wedstrijden voor Ring Pass H1. De ploeg had weinig moeite met nummer elf Ommoord en kreeg veel kansen. Uiteindelijk bleef het bij vier goals.

Etten-Leur H1 – Hudito H1 0-4
(0-1 Hengst, 0-2 Wijtenburg, 0-3 Wijtenburg, 0-4 van Eys)
Een degelijke overwinning van de ploeg uit Delft. Wijtenburg was met twee strafcorner goals belangrijk in de overwinning voor Hudito. De ploeg gaat als gedeeld nummer drie de winterstop in en heeft slechts drie punten achterstand op nummer twee Alecto. 

Berkel H1 – Roomburg H1 2-0
”Op grond van de tweede helft heeft Berkel terecht gewonnen. In het eerste kwartier van de wedstrijd hadden en een corner en twee goede veldkansen. Op die momenten moet je Berkel direct pijn doen, maar helaas. In de eerste helft had Berkel geen kansen en was ik erg tevreden. De 1-0 van Berkel na de rust viel vrij snel en daarna werd het bij ons te onrustig. Overigens was dat wel hun verdienste, daaruit ontstond ook de 2-0. Thuis werden we weg geveegd met 2-6. Dus als je naar vandaag kijkt is dat het bewijs dat de mannen zeer veel progressie hebben gemaakt”, aldus hoofdtrainer Maurits Eikenhout.

Warande H1 – Groen-Geel H1 2-1
(0-1 Bauwens, 1-1 Warande, 1-2 Warande)
Door de nederlaag staat Groen-Geel op een gedeelde negende plek. Warande gaat door de overwinning namelijk over Groen-Geel heen. Coach Jöbsis: ”We hebben prima gespeeld en ik vond dat we hadden moeten winnen. Maar als je zelf niet de kansen maakt kan het gebeuren dat je aan het eind staat met lege handen.”

Lees hier alles over Zoetermeer tegen Alecto.

Foto: Jeannet Koomans