Top resultaten Overgangsklasse Herenteams

Een hele fijne zondagmiddag voor de drie teams uit de Overgangsklasse. Want alle drie de teams uit onze regio wisten te winnen. 

Overgangsklasse A

Union H1 – LOHC H1 1-5

Zonder tot sprankelend spel te komen versloeg Leiden de nummer drie van de ranglijst, Union, met 1-5. In de eerste helft zorgden Lars Barkmeijer en Alvar Scholman voor een geruststellende 0-2 voorsprong. Na rust breidden Bob van Brussel, Jesse Webbers en Alvar Scholman dit uit naar 0-5. Drie minuten voor tijd wist Union nog een eretreffer te maken.

”Het was een degelijke wedstrijd van onze kant. Wij krijgen weinig tegengoals, slechts één in drie wedstrijden en dat betekent dat de organisatie goed staat. Als coach ben ik daar zeer tevreden over”, aldus Peter Kalsterman.

Overgangsklasse B

Ring Pass Delft H1 – Hilversum H1 2-1 (1-0 Cruz Delgaldo, 2-0 Saraber, 2-1 Hilversum)

Coach Dirk Wils van Ring Pass H1: ”Het was een goede stabiele wedstrijd van onze kant, waar wij eigenlijk moeten uitlopen naar 3-0. Deze werd ook gemaakt, maar afgekeurd door de scheidsrechters. In het derde kwart kwamen we wat in de problemen, maar uiteindelijk terecht gewonnen. De spelers hebben echt geknokt voor wat ze waard zijn, ook was onze keeper Pascal van Lingen uitstekend vandaag.”

Helmond H1 – Alecto H1 2-3

Het duurde zes wedstrijden, maar Alecto heeft nu ook de eerste punten binnen. De heren uit Leiderdorp begonnen goed aan de wedstrijd in Noord-Brabant. Freek Hehewerth wist namelijk binnen 13 minuten twee keer te scoren. Toch kregen de bezoekers een minuut na de 0-2 de aansluitingstreffer tegen. Helmond H1 wist een klein kwartier later op gelijke hoogte te komen en zo gingen beide teams rusten. In de tweede helft wist Jesse Huisman de winnende goal te maken.

Maarten Memelink: ,,Hier spreekt een blije coach. Al weken spelen we niet goed, maar belonen wij onszelf ook niet. Geduld is dan ook het woord en dat deden we goed. Het laatste kwart was overleven en dat resulteerde in een goed resultaat voor ons.”

Foto: Ed Patijn