Topklasse (D): Bijzondere middag voor Klein Zwitserland

De strijd om de tweede plaats ligt helemaal open in de Topklasse A. Ring Pass, Cartouche, Klein Zwitserland en ook Craeyenhout maken allemaal nog kans op de tweede plaats.

Uitslagen

Alphen D1 – Craeyenhout D1 0-5
Craeyenhout D1 – Cartouche D1 3-4
Ring Pass D1 – Cartouche D1 6-4
Ring Pass D1 – Klein Zwitserland D1 7-2
Victoria D1 – Klein Zwitserland D1 2-2

Reacties

Craeyenhout

Craeyenhout won de eerste wedstrijd van deze zaalcompetitie en was later ook dichtbij een resultaat tegen Cartouche. Cees van Sprongen: ,,De eerste wedstrijd tegen Alphen was van hoog niveau. We hadden de wedstrijd onder controle, we hadden alleen meer doelpunten moeten maken. De wedstrijd tegen Cartouche was veel beter dan die van vorige week. Het was spannend en ging gelijk op. Wij hebben gewoon moeite met hun spel en dat is echt de verdienste van Cartouche. Nu was een gelijkspel meer terecht geweest. Het blijft spannend in deze poule. Alles is nog mogelijk, we kunnen de play-offs halen, maar ook nog degraderen.”

Cartouche

Jasper Kokx: ,,Het waren twee mooie zaalpotjes waarin het op en neer ging en er veel werd gescoord. Ik vond het mooi om te zien dat wij steeds meer echt gaan zaalhockeyen. Zeker in de tweede wedstrijd hadden wij in de tweede helft echt een fase dat we een aantal mooie aanvallen hadden. Helaas vergaten we wat vaker te scoren, maar daar gaan we deze week lekker op trainen.”

Klein Zwitserland

De dames van Klein Zwitserland snoepten als eerste punten af bij koploper Victoria. Tegen Ring Pass ging de ploeg hard onderuit, Roel Willems legt uit waarom: ,,Tijdens eerste helft van de eerste wedstrijd is onze keeper geblesseerd geraakt. We hebben die eerste helft goed kunnen uitspelen maar dat koste heel veel energie. In de tweede wedstrijd hebben we noodgedwongen zonder keeper moeten spelen waarbij onze tegenstander zich daar op voor kon bereiden. Dat ging in eerste instantie best goed maar was niet vol te houden doordat Ring Pass maar een halve kans nodig had voor een doelpunt. Kortom: noodlot zat even tegen en we hebben eerste wedstrijd het maximale eruit kunnen halen.”

Ring Pass

De ploeg van Bart Vergeet doet weer helemaal mee na twee zeges. Vergeer: ,,Qua stand waren het twee mooie overwinningen waarbij vooral het team het geweldig oppakt en hun ontwikkeling doorzet. De wedstrijd tegen Cartouche was een lange tijd echt een spannende wedstrijd, waarbij we in de rust volgens mij zelfs achter stonden. Na de rust speelden we echter prima en waren we effectiever met de kansen waardoor we uitliepen en de wedstrijd konden winnen.”

,,De KZ wedstrijd was een bijzondere, KZ kreeg tegen Victoria te maken met een blessure bij hun keepster en moesten tegen ons met 6 spelers spelen, zonder een keeper beschikbaar te hebben of te krijgen in de wedstrijd. Daardoor speelde ze de gehele wedstrijd met 6 spelers. Als team heeft de jonge groep vervolgens het geweldig gedaan, zowel aanvallend als verdedigend moesten we heel anders spelen en de intensiteit lag door het ondertal ook echt hoog voor ons. Hulde voor hoe de dames hiermee omgingen en qua score uitliepen bij KZ tot de laatste 5 minuten toen KZ vanuit de corner hun goede spel in rendement op het scoreboard kon omzetten”, aluds Vergeer.

,,Wat dat betreft was dit een bijzondere dag, aan het begin van de dag hadden we 3 punten en was degradatie strijd weliswaard voorbarig maar niet onrealistisch en na een dag vol op de prestatie gegaan te zijn doen we nu mee met ploegen als KZ, Cartouche en blijven we groeien als ploeg.”

WhatsApp Image 2020-01-13 at 15.27.17

Foto: Nic van Buttingha