Tweede klasse (D): Forescate en Westland doen goede zaken

Ook in de Tweede klasse B blijft het ongekend spannend, zowel in de top als onderin. Westland heeft een gat van vier punten en Forescate doet volop mee in de strijd om plaats twee. Onderin strijden Groen-Geel en Ypenburg tegen degradatie.

Poule A

Castricum D1 – Noordwijk D1 2-0

Een 2-0 nederlaag voor Noordwijk in Castricum. Die ploeg staat op degraderen en kon een overwinning goed gebruiken. Noordwijk staat een aantal punten hoger op de zevende plaats, maar is zeker nog niet niet veilig. Trainer Bart Vergeer baalde na afloop van het spel van de tegenstander en de arbitrage: ,,Lastig. Castricum is bezig de laatste kansen te pakken om degradatie te voorkomen. Ze hebben twee geweldige middenvelders die ook echt hoger kunnen spelen dan Tweede klasse. Voor ons was het een tergende wedstrijd met veel ballen die tussen knie en hoofdhoogte door de press geslagen werden en duels die op fysiek blokkeren of afhouden gespeeld werden. De corners waaruit gescoord werd ontstonden door verzwaringen waar geen overtredingen waren.
Het is frustrerend, maar wij hebben ons keurig gedragen en zijn blijven hockeyen. Het is gewoon uitermate rot dat Castricum met een aantal klasse spelers, deze manier van fluiten en spelen nodig heeft om in de competitie te blijven. Helemaal gezien de klasse van de twee middenvelders.  Aan onze kant ben ik blij als we nog ergens drie punten vinden en dit seizoen samen gezellig kunnen afronden.”

Poule B

Forescate D1 – Barendrecht D1 3-0 (1-0 Schonk, 2-0 Wegner, 3-0 Schonk)

Forescate besliste het duel tegen Barendrecht al in de eerste helft, want de ruststand was tevens de eindstand. Amber Schonk was met twee doelpunten belangrijk. Trainer Robert Noall: ,,We speelden er goed in de eerste helft. Het tempo was hoog, maar niet gehaast. In de tweede helft probeerde Barendrecht ons echt onder druk te zetten. Dat hebben we goed doorstaan. In het laatste deel van de wedstrijd was Barendrecht moegestreden en konden wij het redelijk makkelijk uitspelen.”

IJssel D1 – Groen-Geel D1 3-1 (Visschedijk)

Een lelijke nederlaag voor Groen-Geel bij de IJssel. Die ploeg stond voorafgaand aan de speelronde 1 punt onder Groen-Geel, maar loopt daar dus nu overheen. Bovendien heeft Groen-Geel verzuimd om afstand te nemen van Ypenburg dat op de elfde plaats staat.

Westland D1 – Ypenburg D1 1-0 (1-0 Avontuur)

Westland behoudt de koppositie met vier punten voorsprong na een 1-0 overwinning op Ypenburg. De ploeg van Daniel Hulkenberg wint vaker met kleine verschillen, maar zelfs de hij had het lastig vandaag. ,,Het was een hele spannende wedstrijd. In de eerste helft stond het 0-0 maar waren wij erg slordig in de aannames en het vinden van de vrije ruimte. In de tweede helft lukte dat beter en stonden we verdedigend goed. Al met al was er veel spanning, maar hebben we wel een resultaat behaald.”