Tweede klasse (D): Groen-Geel, Ypenburg en Westland doen goede zaken

De spanning in de top van de Tweede klasse B blijft om te snijden. Ook deze week werden er weer veel punten verspeeld. Westland lijkt op weg naar het kampioenschap.

Poule A

Noordwijk D1 – Westerpark D1 1-1

Poule B

Westland D1 –  Etten-Leur D1 3-0 (1-0 van der Pol, 2-0 Nowee, 3-0 van der Velden)

Na pijnlijk puntverlies vorige week, gelukkig voor Westland zonder gevolgen, wist Westland zich deze week te herpakken. Directe concurrent Etten-Leur werd met 3-0 aan de kant gezet, waardoor de titel slechts een kwestie van tijd is. Trainer Daniel Hulkenberg: ,,Vandaag met 3-0 gewonnen van een concurrent. Dit was onze beste wedstrijd, de ploeg heeft zich goed hersteld van vorige week. Ze waren gretig en werken keihard.”

Groen-Geel D1 – Forescate D1 2-1 (1-0 GG, 1-1 E. van Zonneveld, 2-1 GG)

Forescate ging lelijk onderuit bij Groen-Geel en vergeet daardoor te profiteren van het puntverlies van Etten-Leur. De Voorschotense formatie heeft nog steeds kans op promotie, maar dan moet er volgende week gewonnen worden van koploper Westland. Voor Westland is dat de kampioenswedstrijd. En zelfs dan staat Forescate nog achter op doelsaldo.

Ypenburg D1 – Barendrecht D1 3-0 (1-0 Looijen, 2-0 Kooloos, 3-0 Looijen)

Een belangrijke zege voor Ypenburg in de strijd tegen degradatie. Directe concurrent Barendrecht werd met ruime cijfers aan de kant gezet. ,,Het was zeker gezien de resultaten in onze poule een belangrijke overwinning. We begonnen sterk, zoals we dat de laatste weken vaker doen. Dat leverde een strafbal op, Esmee Looijen wist die kans te benutten. Na de 2-0 gingen wij comfortabel de rust in. In de tweede helft streed Barendrecht voor iedere meter, maar onze keepster Janssen was niet te kloppen.”