Tweede klasse (D): Een grote overwinning voor Roomburg wat zorgt voor een eerste plek

Het was weer een spannende week voor de Dames uit de Tweede klasse. Veel derby’s op het programma en mooie uitslagen. Roomburg schroeft het doelpuntensaldo goed omhoog en Forescate wint thuis met een mooie uitslag tegen Ypenburg.

Forescate D1 – Ypenburg D1 3-1 (1-0 van Zonneveld, 2-0 van Zonneveld, 2-1 Costa Sousa, 3-1 van der Kruk)

Daniel Hulkenberg: ,,Vandaag 3-1 gewonnen van Ypenburg. Het eerste kwart was nog beetje slordig en kreeg Ypenburg vooral de kansen. het tweede kwart was stuk beter qua positiespel en maakten we de 1-0 door Anouk. De 2-0 kwam door Anouk uit een corner. Vlak voor de rust maakten zij een mooie counter de 2-1. Het derde en vierde kwart waren wij wel stuk beter en kregen we veel ruimte. De corner rebound maakte Jenna de 3-1 en zijn we niet meer in de problemen gekomen. Ik heb een stuk meer volwassenheid gezien bij de groep. Ik ben een tevreden coach!”

Dion Horrocks: We hebben veel kansen gehad, maar die hebben we niet omgezet in doelpunten. Dit was zeker een wedstrijd die we hadden kunnen winnen. Helaas is het ons nog niet gelukt om 3 punten binnen te krijgen.”

Kieviten D1 – Groen-Geel D1 0-2 (0-1 Leinweber, 0-2 van der Houwen)

Kieviten wist thuis niet te winnen van Groen-Geel. Het was een spannende en mooi bevochten wedstrijd met erg veel onbenutte strafcorners.

Daan van der Graaf: ,,We hadden er veel zin, met de wedstrijd van vorig seizoen op het netvlies waren we dit keer van plan om het niet cadeau te doen. Jammer genoeg verliep de wedstrijd erg rommelig en slordig. We speelden ondoordacht en waren niet scherp in de duels. De randzaken nemen op een gegeven moment de overhand en de creativiteit ebt langzaam weg. Het derde en vierde kwart leek het wat beter te gaan en kregen we iets meer overwicht in de wedstrijd, maar door met meer risico te spelen geef je achterin ook een hoop ruimte weg. We waren niet bij machten om te scoren, mede ook door de keepster die een goede wedstrijd keepte.”

Ewald Vorderman: ,, Het was een intense en spannende wedstrijd. Beide ploegen kwamen gevaarlijk de cirkel binnen, maar konden niet de kansen benutten. Genoeg strafcorners aan beide kanten konden ook geen beslissing brengen, maar over de hele wedstrijd gezien denk ik dat onze routine en onverzettelijkheid de doorslag heeft gegeven met een doelpunt van Fleur Leinweber na goed voorbereidend werk van Willemijne Meurs en in het laatste kwart de bevrijdende van Rozemarijn van der Houwen!”

Roomburg D1 – Berkel-Rodenrijs D1 6-3 (1-0 Sypkens, 2-0 de Wit, 3-0 van Ruiten, 3-1 Berkel, 3-2 Berkel, 4-2 de Wit, 5-2 Littel, 5-3 Berkel, 6-3 van Ruiten)

Een grote overwinning voor Roomburg, waardoor zij nu bovenin het klassement van de poule staan.

Maurits Eikenhout: ,,Ik ben van mening dat Berkel een topploeg heeft. Een groot deel van de wedstrijd ging eerlijk gezegd vrij gelijk op. De details maakten vandaag het verschil, en dan met name als het gaat om de hoeveelheid kansen en corners creëren. Ook een groot compliment aan mijn team dat we weinig kansen hebben weggeven. Uiteindelijk viel er op deze winst weinig af te dingen, simpelweg verdiend.”