Tweede klasse (D) Speelronde 1: Veel doelpunten tussen Forescate en Groen-Geel

De eerste speelronde in de Tweede klasse zit er weer op. Tot aan het eind toe een spannende wedstrijd tussen Forescate en Groen-Geel. Ook een mooie overwinning voor Kieviten op de eerste zondag van het seizoen.

Forescate D1 – Groen-Geel 4-3 (0-1 Heemskerk, 1-1 A. van Zonneveld, 2-1 Griep, 3-1 A. van Zonneveld , 4-1 E. van Zonneveld, 4-2 Schoof, 4-3 Schoof)

Daniel Hulkenburg: ,, Aan het eind van het  vierde kwart werd het nog spannend, maar gelukkig bleef het daarbij. Het derde goal van hen viel in de laatste minuut. De eerste spanning is eraf in nieuwe samenstelling en ik ben tevreden over de vechtlust.

Ewald Vorderman: ,,Het was vreemde wedstrijd qua scoreverloop. Wij kwamen 1-0 voor door Sophie Heemskerk. Wij hadden zeker kansen op 2-0, maar vervolgens in het tweede kwart in 8 minuten 3 goals tegen! Die klap moesten we even verwerken en zeker toen we de 4-1 tegen kregen. Complimenten voor de veerkracht, werklust en beter spel waardoor we in het vierdekwart nog erg dichtbij de gelijkmaker kwamen. Helaas bleef het bij twee doelpunten van Simone Schoof.

Kieviten D1 – Rapid D1 4-2 (1-0 Harkink, 2-0 de Roos, 3-0 Van der Kleij, 3-1 Rapid, 4-1 Philippo, 4-2 Rapid)

Daan van der Graaf: ,,Altijd fijn om weer voor de knikkers te spelen! We hebben een goede voorbereiding gedraaid, geoefend tegen Eerste klasse teams en dat heeft ons goed gedaan. Toen we begonnen in augustus waren we alles behalve fit, gelukkig hebben we onder andere dankzij Edith een goede inhaalslag gemaakt. Het is vaker voorgekomen dat we niet scherp aan de wedstrijd beginnen en altijd even langzaam op gang moeten komen. Deze zondag was het anders. We begonnen fel en stonden meteen goed. Al snel kwamen we op 1-0 en 2-0 voorsprong. We creëerden veel en beloonde ons dit keer met doelpunten. Via een corner scoorde Layla van der Kleij de 3-0. Rapid scoorde vlak voor rust de 3-1. In de tweede helft zwakten wij wat af en werd Rapid sterker, wij maakte wat foutjes en Rapid profiteerde daar van. Uiteindelijk scoorde Annemijn Philippo via een mooie variant de 4-1. Rapid gaf niet op en maakte vlak voor tijd de 4-2. Een lekker begin.”

Roomburg D1 – Dopie D1 2-1 (1-0 Wetzels, 2-0 Kater, 2-1 Dopie)

Maurits Eikenhout: ,,We hebben helaas niet het niveau van de goede voorbereiding in augustus gehaald. De eerste helft was nog redelijk, maar de tweede helft was overwegend slordig. Dopie verdedigde zeer stug, maar desondanks hebben we veel kansen en corners gekregen. Simpelweg verzuimd om een ruime overwinning op het scorebord te zetten. Anderzijds hebben we zelf nauwelijks kansen weggeven, dus met die balans was ik wel tevreden. En uiteraard lekker om met drie punten deze competitie te starten.”

Pollux D1 – Ypenburg D1 4-0 (1-0 Pollux, 2-0 Pollux, 3-0 Pollux, 4-0 Pollux)

Dion Horrocks: ,,In het eerste kwart zaten we niet lekker in de wedstrijd. We kwamen 1-0 achter door een strafbal en de 2-0 viel uit een strafcorner. In het tweede kwart kwamen we beter in de wedstrijd, maar kwamen toch 3-0 achter door een strafcorner. In het derde kwart kregen we meer balbezit, maar kwamen we helaas 4-0 achter te staan. In het vierde kwart zijn geen doelpunten meer gevallen. Voor ons was het een wedstrijd met veel leermomenten.”