Tweede klasse (D): Tweede keer winst voor Kieviten en Roomburg

Het was weer een mooie zondag voor de Dames teams uit de Tweede klasse. Een tweede keer winst voor Roomburg en Kieviten en helaas geen punten voor Forescate en Ypenburg.

Berkel-Rodenrijs D1 – Forescate D1 1-0 (1-0 Berkel-Rodenrijs)

Daniel Hulkenburg: ,, Het was een spannende wedstrijd waarin veel gebeurde en waar veel emotie bij kwam kijken. Het resultaat is wellicht niet goed genoeg maar de meiden hebben keihard gewerkt. Liever strijdend ten onder dan je neerleggen bij de omstandigheden. Hard werken voor elkaar is een eis en dat hebben ze zeker laten zien. We moeten vooral naar ons zelf blijven kijken en blijven ontwikkelen, als dat elke week beter wordt dan is een goed resultaat een gevolg van dat.”

Dopie D1 – Kieviten D1 0-2 (0-1 Luijken, 0-2 L. van Wissen)

Daan van der Graaf: ,,Weer 3 punten! We hebben dit seizoen een uitermate fijne start! We zijn compleet, fit en hebben er zin in! Het is altijd even afwachten wat wij met uitwedstrijden doen, zoals ook tegen Dopie. We hadden in het begin van de wedstrijd veel balbezit wat vertrouwen gaf. Dopie zakte iets in waardoor wij veel ruimte kregen om door te breken.
Na een 10 minuten scoorde Sascha de 1-0 en na 19 min Lisa de 2-0. Het derde en vierde kwart werd Dopie gevaarlijk, maar we hebben ons daar prima doorheen geslagen. Veerle heeft een goede pot gekeept en ons door deze wedstrijd heen gesleept! Volgende week Groen Geel, wij zijn benieuwd!”

Ypenburg D1 – Dordrecht D1 3-4 (0-1 Dordrecht, 1-1 in den Haak, 1-2 Dordrecht, 1-3 Dordrecht, 1-4 Dordrecht, 2-4 van ’t Hooft, 3-4 Costa Sousa)

Ypenburg kwam 4-1 achter te staan tegen Dordrecht, maar wist zich terug te knokken naar een 4-3 score.

Dion Horrocks: ,,De Dames hebben afgelopen zondag goed gespeeld. We moesten even opstarten en de focus sterk houden. Het team groeit gelukkig in ieder geval.”

Groen-Geel D1 – Roomburg D1 0-1 (0-1 Wetzels)

Groen-Geel en Roomburg waren erg aan elkaar gewaagd, maar de Dames van Roomburg wisten net aan te winnen op Groen-Geel. Uiteindelijk werd er door Wetzels gescoord wat de wedstrijd heeft bepaald. Helaas wel een vervelende blessure voor 1 van de speelsters van Roomburg.

Maurits Eikenhout: ,,Het was voor ons een zwaarbevochten overwinning. Twintig seconde voor tijd moest er een ambulance het veld op. Groen-Geel heeft ons de laatste 20 seconde cadeau gedaan. Gezien de stand was dat naar mijn mening een te groot sportief gebaar. Met de speelster lijkt het inmiddels goed te gaan.”