Tweede klasse (H): Veel doelpunten in poule B

In poule A speelt Noordwijk al weken uitstekend en bezet de tweede plaats. In poule B werden er veel doelpunten gemaakt dit weekend.

Poule A

Haarlem H1 – Noordwijk H1 2-0

De opmars van Noordwijk werd gestuit door Haarlem. Het bleef lang spannend in Noord-Holland, tot het vierde kwart stond het nog 0-0. Helaas voor de ploeg van Esra Wesseling kwamen de bezoekers op voorsprong. In een poging er nog een gelijkspel uit te slepen gaven de Noordwijkers te veel ruimte weg, eindstand 2-0.

Esra Wesseling: ,,Haarlem stond verdedigend sterk en speelde het slim. Wij speelden niet slecht, maar haalden ons niveau niet. In het vierde kwart gingen wij meer druk zetten en kregen we een kans tegen, dat was ook de 1-0. In plaats van de aansluitingstreffer kregen zij nog een corner.”

Poule B

HDS H1 – Goirle H1 3-3 (0-1 Goirle, 1-1 Zwiep, 2-1 Zwiep, 3-1 Grol, 3-2 Goirle, 3-1 Goirle)

HDS en Goirle deelden afgelopen zondag de punten. De thuisploeg was met 3-1 voorgekomen, maar gaf die voorsprong dus uit handen. Coach Paul Kuijvenhoven baalde na afloop. ,,We speelden een goede pot en kwamen na rust 3-1 voor. Mede door onnodige kaarten kwamen we met 9 man te staan. Dan is het balen dat het nog 3-3 wordt. Wel een terechte uitslag, maar het is toch zonde.”

Groen-Geel H1 – Pelikaan H1 6-1 (1-0 Wester, 2-0 Houlding, 3-0 Wester, 4-0 Lemstra, 5-0 Wuite, 6-0 Lemstra, 6-1 Pelikaan)

Groen-Geel kende vorige week een off-day en heeft zich daar uitstekend van gerevancheerd. Tegen nummer 11 Pelikaan werd het maar liefst 6-1. Trainer Jack Jacobs was blij: ,,Een simpele middag. Groen-Geel speelde prima in haar taak en had wat goed te maken. Ik heb goed samenspel gezien en een beter rendement voorin, daar zijn we erg blij mee.”

Drunen H1 – Westland H1 6-5

Pijnacker H1 – Barendrecht H1 2-2