Tweede klasse (H): Doelpuntrijke derby in Naaldwijk

Noordwijk doet het goed in de Tweede klasse A. In poule B draait iedereen mee in de middenmoot. Deze week nam Westland het op tegen streekgenoot Groen-Geel.

Poule A

Purmerend H1 – Noordwijk H1 1-1 (1-0 Purmerend, 1-1 Buur)

Wederom puntverlies voor de mannen van Noordwijk, ditmaal tegen Purmerend. De ploeg van Esra Wesseling kwam in Purmerend op achterstand, maar wist via Tom Buur terug te komen. De schade voor de huidige nummer vier bleef beperkt omdat Abcoude (nu op de derde plaats) wist te winnen van koploper Westerpark.

Esra Wesseling: ,,In de eerste helft speelden wij niet als collectief. Pas in de tweede helft kwamen wij beter in de wedstrijd en maakten wij de 1-1. Daarna bleven we op zoek gaan naar de winnende. In het vierde kwart hadden wij wel veel balbezit, maar had het alle kanten op kunnen vallen.”

Poule B

Westland H1 – Groen-Geel H1 5-3 (1-0 Hofland, 1-1 Kolmann, 2-1 van Rijswijk, 3-1 van Rijswijk, 4-1 van de Beek, 4-2 Kolmann, 5-2 Valstar, 5-3 de Wit)

Westland heeft een mooie overwinning geboekt op streekgenoot Groen-Geel. In een doelpuntrijk duel wist de thuisploeg uit te lopen naar 4-1. Daarna was het duel zo goed als gespeeld, al werd er nog wel drie keer gescoord.

Jack Jacobs: ,,Een terecht overwinning voor Westland, wij kregen te veel strafcorners tegen. We hebben te weinig energie tegenover Westland gezet en speelden in een te laag baltempo.”

Mathieu de Jong: ,,Het was een goede wedstrijd van onze kant. Met name defensief stonden we erg goed waardoor wij een goed Groen-Geel niet in hun spel lieten komen. Bovendien waren wij vandaag dodelijk in de omschakeling.

DES H1 – Pijnacker H1 6-3 (0-1 de Kievit, 1-1 DES, 1-2 de Kievit, 2-2 DES, 3-2 DES, 4-2 DES, 5-2 DES, 6-2 DES, 6-3 Lindeman)

Pijnacker ging onderuit bij DES, in een duel met heel veel doelpunten. De bezoekers kwamen op voorsprong via Tristan de Kievit, maar daarna schroefde de thuisploeg het tempo op. DES was vervolgens effectief in de strafcorner, met vier doelpunten. Aan de andere kant lukte het Pijnacker niet om een doelpunt te maken uit vijf strafcorners. In het laatste kwart maakte beide ploegen nog een doelpunt.

Bruno Sousa: ,,We gaan deze week aan de slag met een aantal zaken. Dan gaan we door naar de volgende uitdaging, de wedstrijd tegen Shot.”.

Barendrecht H1 – HDS H1 2-2 (1-0 B’drecht, 1-1 Zegveld, 2-1 B’drecht, 2-2 van de Marel)

Trainer Paul Kuijvenhoven was na afloop niet tevreden met het gelijke spel van zijn ploeg, tegen nummer drie Barendrecht. ,,De eerste helft was echt dramatisch. Zij speelden met ons alsof we mini’s waren. Gelukkig stond het bij rust nog maar 1-0. Daarna zetten wij het slimmer neer en komen we op 1-1. We kregen in de slotfase nog wel een uitspeelcorner, maar die werd gestopt door de lijnstop. Dat was fijn geweest, maar natuurlijk niet terecht.”