Tweede klasse (H): Pijnacker aan kop in Tweede klasse B (VIDEO)

Pijnacker staat na twee speelrondes bovenaan de ranglijst. Groen-Geel verloor het tweede duel nipt van Derby. Westland verloor wederom met 3-4.

Poule A

Noordwijk H1 – Westerpark H1 0-2

Noordwijk verliest ook de tweede wedstrijd van het seizoen en kwam wederom niet tot scoren. De ploeg van Rob van Nes staat op een gedeelde laatste plaats met Hoorn, Abcoude en Kikkers.

Poule B

Derby H1 – Groen-Geel H1 2-1 (1-0 Derby, 2-0 Derby, 2-1 Mantje)

Groen-Geel kwam net te kort tegen Derby, maar de wedstrijd stond vooral in het teken van een trieste gebeurtenis. Een van de scheidsrechters werd onwel tijdens de wedstrijd, waardoor de wedstrijd vlak voor tijd 30 minuten werd gestaakt. De laatste minuten werden uitgespeeld onder leiding van een andere scheidsrechter.

Jack Jacobs: ,,Wij speelden een matige eerste helft, maar een betere tweede helft. Wat wij ons maken aanrekenen is dat we voorin wat meer rendement mogen/moeten behalen in de cirkel en bij de corners. Al met al was het een leerzame dag en wij zijn blij dat het weer goed gaat met de scheidsrechter.”

Shot H1 – HDS H1 2-2 (1-0 Shot, 2-0 Shot, 2-1 van de Marel, 2-2 Zegveld)

HDS moest zich terug knokken in de wedstrijd tegen Shot en dat lukte. Sam van de Marel en Yosh Zegveld brachten HDS weer op gelijke hoogte.

Paul Kuijvenhoven: ,,Na de 2-2 kon het beide kanten opvallen. Ik denk dat wij pech hadden met een corner op de paal.”

Pijnacker H1 – Goirle H1 3-2 (1-0 Lindeman, 2-0 van den Broek, 2-1 Goirle, 3-1 Smith, 3-2 Goirle)

Een spannende pot tegen een sterke tegenstander voor Pijnacker. De ploeg van Bruno Sousa ging er voor de tweede keer met de volle buit vandoor en staat aan kop.

Bruno Sousa: ,,We wisten van tevoren dat het een lastige wedstrijd zou worden. Af en toe verloren wij de controle en dat hielp hen een beetje in het zadel. Wij zijn in ieder geval met de drie punten die we overhouden aan deze lastige wedstrijd.”

Westland H1 – Barendrecht H1 3-4 (1-0 van der Hout, 1-1 Barendrecht, 2-1 van de Beek, 2-2 Barendrecht, 3-2 van de Beek, 3-3 Barendrecht, 3-4 Barendrecht)

Westland kwam op een 1-0 voorsprong na een heerlijke treffer van nieuwkomer Stijn van der Hout. Tegen het einde van het eerste kwart kwam Barendrecht op gelijke hoogte. Het tweede kwart begon met een snelle treffer van Auke van de Beek. Daarna waren er veel kansen aan beide kanten. Barendrecht wist uit een van die kansen gelijk te maken, maar vlak voor rust maakte Auke van de Beek zijn tweede van de middag. Het derde kwart wat minder spektakel van beide elftallen. In het laatste kwart kwam Barendrecht in ondertal te staan en dat brak de ploeg op. Barendrecht maakte naast de 3-3 ook de 3-4.

Westland-trainer Mathieu de Jong: ,,Het was een spannende wedstrijd waar wij eigenlijk de betere ploeg waren op het veld. Na de wedstrijd zag ik een enorm opgelucht Barendrecht en veel teleurgestelde gezichten bij mijn ploeg. Ik heb vandaag gezien dat mijn team tot het gaatje is gegaan en de wil had om te winnen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Gezien de wedstrijd hadden wij recht op 3 punten, maar helaas werkt het niet zo. Ondanks het puntverlies ben ik enorm trots op mijn ploeg, ik zie jongens die zowel in teamverband als individueel groeien.”