Tweede overwinning voor Cartouche, Leiden pakt eerste driepunter

In poule A ging Leiden op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Datzelfde gold voor Ring Pass in poule B. Alecto ging op bezoek bij Beuningen en Cartouche reisde af richting Oss.

Poule A

Eindhoven D1 – Leiden D1 0-5
(0-1 de Boer, 0-2 de Graaff, 0-3 Tilman, 0-4 van der Geest, 0-5 Thibaudier)

Leiden behaalde zondag op overtuigende wijze de eerste zege van het seizoen. In een uitstekende eerste helft kwam de ploeg maar liefst vier keer tot scoren, na rust nam de ploeg van Robbert van der Peppel wat gas terug en maakte Leiden nog een treffer. Aan het einde van het duel stonden er vijf verschillende doelpuntenmakers op het bord.

Robbert van de Peppel was niet verrast door de ruime zege van zijn ploeg: ”We hebben onszelf de afgelopen wedstrijden tekort gedaan. Gister kwam het er gelukkig wel uit. Nu gaan we hopelijk een mooie serie neerzetten.”

Beuningen D1 – Alecto D1 3-2

Alecto kon het goede resultaat van vorige week niet doorzetten. Uit bij Beuningen werd er met 3-2 verloren.

Poule B

Oss D1 – Cartouche D1 1-2
(0-1 Adema, 0-2 Goes, 1-2)

Cartouche had de wedstrijd al in de eerste helft beslist. Emily Adema en Sarah Goes hadden beiden gescoord. In de tweede helft maakte Oss de laatste treffer van het duel, maar ging Cartouche er dus met de zege vandoor.

Cartouche-trainer Jasper Kokx: ”We speelden een goede eerste helft en hadden nog meer kunnen scoren. In de tweede helft waren we een fase de controle kwijt door randzaken. Op het einde pakten wij de controle gelukkig weer terug en hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld.”

Ring Pass Delft D1 – Alliance D1 1-2
(1-0 van der Hoop, 1-1, 1-2)

Wederom geen zege voor Ring Pass, dat na vier duels twee punten heeft. De ploeg kwam in het tweede kwart nog wel op voorsprong, maar gaf die in het derde kwart weer uit handen. Een slotoffensief in het vierde kwart leidde niet tot het gewenste resultaat.

Sjoerd Woelders: ”We waren in het eerste kwart niet goed en niet scherp. In het tweede kwart kwamen we beter in ons spel, maar het derde kwart was weer zoals het eerste kwart. In het vierde kwart speelden wij alles of niets en werd het helaas niets.”

Foto: Hein Athmer